گوناگون

چرا در کافی شاپ بهتر کار می‌کنیم؟

چرا در کافی شاپ بهتر کار می‌کنیم؟

همه‌ی افراد با هدف نوشیدن قهوه یا گپ زدن با دوستانشان به کافی شاپ نمی‌روند. شاید شما هم کسانی را دیده باشید که در کافی شاپ با لپ تاپشان در حال انجام کارهای مهم هستند یا کتاب می‌خوانند. برخی از مردم انجام کار در کافی شاپ را نشانه‌ی بی‌ثباتی یا بی‌نظمی می‌دانند ولی کسانی که در کافی شاپ کار می‌کنند می‌گویند: «کار کردن در کافی شاپ بهتر است و خلاقیت را بالا می‌برد». شاید بهتر باشد نمونه‌ای را برای کارهای موفق که در کافی شاپ انجام شده است نام ببریم. جی کی رولینگ نویسنده‌ی بزرگ رمان هری پاتر هنگامی که از افسردگی رنج می‌برد و شرایط مالی خوبی نداشت نوشتن را در کافی شاپ آغاز کرد و توانست یکی از پرهوادارترین رمان‌های تاریخ را بنویسد. نویسندگان دیگری مانند: فرانتس کافکا، تی اس الیوت و فرانسیس اسکات فیتزجرالد نیز به نوشتن در کافی شاپ علاقه داشتند. چرا برخی از مردم در کافی شاپ بهتر کار می‌کنند؟ آیا به خاطر سر و صدایی است که می‌شنوند یا وجود دیگران در پیرامونشان باعث بهبود بازدهی می‌شود؟ دلیل این موضوع را باید از زوایای گوناگون بررسی کنیم.

دلایلی برای این‌که چرا در کافی شاپ بهتر کار می‌کنیم

۱- اثر مخاطب در کافی شاپ عملکرد افراد را بهتر می‌کند

دیدگاه تسهیل اجتماعی یا تئوری اثر مخاطب (Social facilitation, or the audience effect) به ما می‌گوید که ما کارها را در حضور دیگران به گونه‌ای متفاوت انجام می‌دهیم. اثر مخاطب نشان می‌دهد حضور دیگران هنگام انجام کارهایی که در آن‌ها مهارت داریم دقت، بازدهی و سرعت را افزایش می‌دهد. اما بازدهی در کارهایی که کم‌تر برایمان شناخته شده است را کاهش می‌دهد. هنگامی که ما در کاری مهارت داریم و آن را در کافی شاپ انجام می‌دهیم، افراد حاضر در کافی شاپ و نگاه‌های گذرای آن‌ها اثری همانند کوچینگ بر روی ما دارد؛ در نتیجه خلاقیت و عملکرد ما در محیط‌هایی که دیگران در آن حضور دارند بهبود می‌یابد.

۲- سر و صدای پس‌زمینه در کافی شاپ، خلاقیت را افزایش می‌دهد.

در سال ۲۰۱۲ یک مطالعه‌ی روان‌شناختی در دانشگاه بریتیش کلمبیا انجام شد که نشان داد به طور غیر مستقیم، مقداری متوسط ​​صدای پس‌زمینه (Noise) فرد را خلاق‌تر می‌کند. پژوهشگران آزمایش را در اتاقی انجام دادند که دانشجویان در حال انجام آزمون تداعی واژگان (Word-association Test) بودند. آن‌ها حجم صدای پس‌زمینه را برای دانشجویان افزایش دادند تا ببینند کارکرد و بازدهی آنان چه تغییری خواهد داشت. یافته‌ها نشان داد دانشجویانی که در صدای پس‌زمینه‌ی متوسط (۷۰ دسی بل) قرار داشتند بهترین کار را انجام داده و خلاقیت بیش‌تری نسبت به کسانی داشتند که صدای کم (۵۰ دسی بل) یا بلند (85 دسی بل به بالا که آزاردهنده است) را در پس زمینه می‌شنیدند. در واقع، 70 دسی بل همان حجم سر و صدای پس‌زمینه‌ای است که شما می‌توانید در یک کافه شلوغ پیدا کنید.

۳- تلاش برای توجه و تمرکز روی انجام کار در کافی شاپ

کافی شاپ محیطی با محرک‌های دیداری و شنیداری گوناگون است. هنگامی که فرد در محیط کافی شاپ جای می‌گیرد باید تلاش کند تا توجه انتخابی را افزایش دهد. او باید حواس بینایی و شنوایی خود را به کاری که انجام می‌دهد جذب کند. همین تلاش برای توجه انتخابی بازدهی فرد را بهبود می‌بخشد.

شبیه‌سازی صدای پس‌زمینه کافی شاپ

وب‌سایت Coffitivity می‌تواند صدای محیط کافی شاپ را برایتان بازسازی کند تا حس کنید که در کافی شاپ نشسته‌اید و کار می‌کنید. مسئولین این وب سایت صدای کافی شاپ‌های گوناگون را ضبط کرده‌اند و برای دانلود روی سایتشان پخش می‌کنند. آن‌ها می‌گویند این سایت با هدف افزایش خلاقیت و بازدهی کاربران ساخته شده است. ایده‌ی راه‌اندازی این وب‌سایت هنگامی پدید آمد که آن‌ها به این پی بردند که در کافی شاپ بهتر کار می‌کنند و خلاقیت بیش‌تری دارند. جالب است بدانید که من در هنگام نگارش این نوشته به صداهای این وب سایت گوش می‌کردم.

آیا کار کردن در کافی شاپ برای همه خوب است؟

کار کردن در کافی شاپ بر روی همه اثر مثبت ندارد. برخی از افراد در محیط آرام یا رسمی عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند و خلاقیت بیش‌تری دارند. خوب است بدانید کسانی که دچار اختلال اضطراب اجتماعی یا آگورافوبیا هستند نمی‌توانند در کافی شاپ بهتر کار کنند و عملکردشان به شدت ضعیف می‌شود. برای آگاهی از این‌که کدام محیط برای کار کردن شما بهتر است باید دست به آزمایش بزنید و در محیط‌های گوناگون کار کنید. شاید محیط‌های آرام یا رسمی، بازدهی و خلاقیت شما را بیش‌تر از محیط‌های پر سر و صدا افزایش دهد. به طور کلی نویسندگان، فریلنسرها، برنامه‌نویس‌ها، گرافیست‌ها، وبلاگ‌نویس‌ها و… گروه‌هایی هستند که ممکن است کار کردن در کافی شاپ برایشان بهتر باشد. تجربه‌ی شما در این زمینه چیست؟ خوشحال می‌شوم که من و خوانندگان وب‌سایت آقای روان‌شناس را در این زمینه آگاه کنید.

author-avatar

About سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده، آقای روان‌شناس، روانکاو و وب سایکولوژیست هستم.

3 thoughts on “چرا در کافی شاپ بهتر کار می‌کنیم؟

  1. خودم گفت:

    سلام خداقوت…بله کاملا موافقم .مخصوصا نکته ای که درمورد توجه انتخابی فرمودید …. تجربه جالب تری میتونه باشه حالا که دلیلش رو واضح تر متوجه شدیم … ممنون

  2. آذین گفت:

    در مورد من هم کار تو کافی شاپ خیلی بازدهی منو بالا میبره، زمانهایی که تمرکز درس خوندن تو خونه رو از دست میدم، میرم کافی شاپ، و تمرکزم خیلی افزایش پیدا میکنه.
    گاهی هم فکر میکنم تو محیط خونه وسایلی که باعث حواس پرتی باشه بیشتره ولی تو محیط کافی شاپ مجبورم فقط به کتاب و مطلبی که میخونم تمرکز کنم.

  3. ر. میرچی گفت:

    بله حق با شماست سنت قهوه خانه به معنای مدرنش بسیار زیباست، چون محیطی مهربان و دوستانه دارد که هیچ کس را تنها نمی گذارد، همین آقای کافکا هم قهوه خانه بروی شدیدی بود …….

    فرانتس کافکا / انسان زمان خود و زمان ما
    فکر می کنم، که اصلا باید فقط کتابی را خواند که مارا گاز می گیرد و سوزن می زند، چنانچه کتابی را می خوانیم، که ما را صبح با مشتی بر جمجمه بیدار نمی کند، برای چه می خوانیم اش؟ (فرانس کافکا 1904)
    جهان کتاب – تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *