شرایط و مراحل اخذ پروانه اشتغال نظام روانشناسی
پروانه اشتغال روانشناسی، مجوزی است که از سوی سازمان نظام روانشناسی به فارغ التحصیلان رشتههای روانشناسی و مشاوره داده میشود. دارا بودن پروانه روانشناسی به این معنی است که روانشناس، اجازهٔ کار رواندرمانی و مشاوره دارد؛ و سازمان نظام روانشناسی صلاحیت علمی، کاری و اخلاقی فرد را تأیید کرده است. در این نوشته شما را با شیوهٔ دریافت پروانهٔ نظام روانشناسی آشنا خواهم کرد.
شرایط دریافت پروانه روانشناسی
- داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد در یکی از رشتههای روانشناسی و مشاوره
- داشتن ۲ مدرک روانشناسی یا مشاوره (دو مقطع تحصیلی)
- یک سال از تاریخ فارغ التحصیلی گذشته باشد
- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت برای آقایان
- عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
- نداشتن سابقه کیفری و سوء پیشینه
پروانه اشتغال روانشناسی نیازمند کارت پایان خدمت است
شوربختانه آقایان برای دریافت پروانه روانشناسی باید کارت پایان خدمت داشته باشند. پس تا زمانی که وضعیت خدمت سربازی روشن نشده باشند نمیتوانند پروانهٔ کار دریافت کنند. حتی نمیتوانند به عضویت سازمان نظام روانشناسی درآیند.
کسانی که مدرک تحصیلی مرتبط ندارند نیازمند قبولی در آزمون علمی هستند
بر پایهٔ قانون تأسیس سازمان نظام روانشناسی و مشاورهٔ کشور، روانشناسان برای ارائهٔ خدمات روانشناسی و مشاوره باید حداقل دارای ۲ مدرک تحصیلی در یکی از گرایشهای روانشناسی یا مشاوره باشند و یا پیشتر از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره پروانهٔ اشتغال به کار حرفهای دریافت نموده باشند. اما کسانی که لیسانس غیرمرتبط با روانشناسی و مشاوره داشتهاند میتوانند با شرکت در آزمون علمی حرفهای سازمان نظام روانشناسی و قبولی، به عضویت سازمان نظام روانشناسی درآیند. این آزمون هر دو سال یک بار برگزار میشود. زمان برگزاری آزمون از طرف سازمان در سایت رسمی اعلام میگردد.
مراحل دریافت پروانه اشتغال روانشناسی
۱- پر کردن فرم ۱۱۱ – تقاضای پروانه اشتغال روانشناسی
۲- گردآوری مدارک مورد نیاز و تحویل به سازمان
۳- تعیین زمان مصاحبهٔ تخصصی
۳- انجام مصاحبهٔ تخصصی
۴- اعلام نتیجه
۵- صدور پروانهٔ اشتغال
فرم ۱۱۱ – فرم درخواست پروانه روانشناسی
فرم ۱۱۱ فرمی است که باید دانلود و پس از تکمیل، همراه مدارک به سازمان نظام روانشناسی ارائه کنید.
مدارک مورد نیاز درخواست پروانه اشتغال روانشناسی
به یاد داشته باشید که همهٔ مدارک باید تکمیل و به صورت یکجا به سازمان ارائه شود. در غیر این صورت عواقب ناشی از نقص پرونده بر عهدهٔ خودتان است.
- کپی برابر با اصل مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا
- ریزنمرات تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا (اگر نیاز به معرفینامهٔ سازمان برای دریافت ریزنمرات دارید از طریق سازمان مرکزی یا نمایندگان استانی برای دریافت معرفینامه اقدام کنید)
- کپی برابر با اصل حکم استخدام (در صورت استخدام)
- کپی تمام برگههای شناسنامه، کپی کارت ملی و کپی کارت عضویت سازمان نظام روانشناسی
- ۳ قطعه عکس ۶ در ۴ تازه و پشتنویسی شده
- گواهی عدم سوء پیشینه (کارمندان رسمی، اعضای هیأت علمی دانشگاه، و نیروهای مصلح به این گواهی نیاز ندارند. در صورت نیاز به معرفینامه، متقاضیان میتوانند از طریق سازمان مرکزی یا نمایندگان استانی اقدام نمایند. در این صورت همراه داشتن یک قطعه عکس نیاز است.)
- رسید پرداخت مبلغ ۱۲۰ هزار تومان برای هزینهٔ بررسی پرونده که باید به یکی از شماره حسابهای سازمان واریز شود.
شماره حساب سازمان نظام روانشناسی برای پرداخت هزینهٔ پروانه اشتغال
در حال حاضر میتوانید به یکی از حسابهای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در بانک ملت یا ملی، هزینهٔ بررسی پرونده را واریز نمایید. این هزینه ۱۲۰ هزار تومان است. هزینهٔ یاد شده برای انجام نخستین مصاحبه بوده و اگر نیاز به مصاحبهٔ دوباره باشد، بخش امور مالی سازمان هزینه را برآورد و به شما اطلاع خواهد داد تا دوباره واریز انجام شود. پس از واریز باید رسید پرداخت را همراه مدارک به سازمان تحویل دهید.
- بانک ملی: شماره حساب ۰۱۱۰۱۰۲۰۲۰۰۰۳ به نام سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور
- بانک ملت: شماره حساب ۸۶۹۷۹۷۴۵۷۵ و یا شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۴۷۰۸۴۱۰۷۱ به نام سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور
تعیین زمان مصاحبه برای پروانه روانشناسی
متأسفانه پس از تکمیل و ارائهٔ مدارک باید در انتظار تعیین زمان مصاحبه بمانید. مدت زمان انتظار برای تشکیل جلسهٔ مصاحبه مشخص نیست. با توجه به حجم بالای درخواستها به طور میانگین حدود ۱ سال از زمان ارائهٔ مدارک تا انجام مصاحبه باید منتظر بمانید.
اعضای هیأت علمی دانشگاه از انجام مصاحبه نظام روانشناسی معاف هستند
با انتصاب دکتر محمد حاتمی به ریاست سازمان نظام روانشناسی تغییرات چشمگیری در سازمان رخ داد. یکی از این تغییرات معافیت اعضای هیأت علمی دانشگاه از انجام مصاحبه بود. به گفتهٔ دکتر محمد حاتمی پروانهٔ اشتغال بدون نیاز به شرکت در مصاحبهٔ علمی به اعضای هیأت علمی دانشگاه داده میشود و برای تمدید آن باید دورههای بازآموزی را سپری کنند.
جلسهٔ مصاحبه علمی برای اخذ مجوز روانشناسی
هدف از انجام مصاحبه این است که صلاحیت روانشناس برای انجام فعالیت تأیید یا رد شود. در جلسهٔ مصاحبهٔ علمی به بررسی صلاحیت شغلی، صلاحیت اخلاقی، توانمندی علمی و مهارت رفتاری روانشناس میپردازند. در گذشته گذراندن دورهٔ کارورزی به مدت ۵۰۰ ساعت نیاز بود. اما در سال ۱۳۹۶ سازمان نظام روانشناسی اعلام کرد که گذراندن دورهٔ کارورزی برای دریافت پروانهٔ اشتغال روانشناسی الزامی نیست. اما برای شرکت در این مصاحبه باید توانمندیهای علمی و حرفهای مورد نیاز را داشته باشید تا بتوانید از این مصاحبه سربلند بیرون آیید. پس پیشنهاد ما به شما این است که در دورههای کارورزی و کارگاههای مورد تأیید سازمان شرکت کنید و مدرک معتبر سازمان را دریافت نمایید.
از شما همکاران عزیز درخواست میکنم تجربهٔ خود را از روند دریافت پروانه روانشناسی با همکاران در بخش دیدگاه این نوشته به اشتراک بگذارید.
با سلام
بنده کارشناسی زبان انگلیسی و ارشد بالینی هستم
قصد دارم برای آزمون علمی جهت کسب مجوز نظام آماده بشم ولی متاسفانه در مورد منابعی که باید مطالعه کنم اطلاعی ندارم.
خواهشمندم راهنمایی بفرمایید?
متاسفانه اطلاعی ندارم
سلام وقت بخیر من کاردانی مربی کودک خوندم کارشناسی مهندسی صنایع غذایی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان . برای ازمون علمی جهت گرفتن مجوز چجوری باید اقدام کنم ؟
در سایت سازمان نظام روانشناسی عضو بشین. پس از ورود به پیشخوان میتونید برای شرکت در آزمون اقدام کنید
سلام من دکترای فلسفه هستم ارشد هم فلسفه بوده ومیهام تقاضای پروانه کنم ، ازمون علمی کتبی هست یا شفاهی
نمیتونید اقدام کنید رشته مرتبط نیست
سلام.اینکه مدرک ارشد از دانشگاه دولتی باشه یا آزاد یا پیامنور هم فرقی داره؟؟ یعنی امتیاز داره درجه دانشگاه محل اخذ مدرک در مصاحبه یا صرفا خوب جواب دادن به سوالا کافیه؟؟
تفاوت نداره
با سلام من کارشناسی اموزش ابتدایی و کارشناسی ارشد شخصیت دارم و کارت عضویت هم دارم آیا میتونم پروانه اشتغال بگیرم. اگر نه آزمون آموزش علمی حرفهای چه زمانی هست وکجا ثبت نام کنم.
اگر کارت عضویت دارید میتونید برای پروانه اشتغال اقدام نمایید
سلام ،منکه لیسانسم مرتبط نیست وارشدم روانشناسیه ،اگرامتحان ندم ومصاحبه قبول نشم ،حتی نمیتونم کلینیک شخص دیگه ای کارکنم ،زیرنطرشخص دیگه ای ؟امتحانش سخته ؟
نه نمیتوانید. امتحان سخت هست اما اگر دانش و مهارت داشته باشیدحتما قبول میشین
سلام و درود. برای جلسه ی مصاحبه ی تخصصی چه منابع و کتبی رو معرفی میفرمایید؟
در این مورد نمیتونم منبع خاصی رو پیشنهاد کنم اما تسلط بر DSM 5 مهمه
سلام ببخشید من کارشناسی علوم تربیتی خوندم.اگه برای ارشد روان شناسی تربیتی بخونممیتونم کلینیک بزنم،؟
باید با سازمان تماس بگیرید و بپرسید ببخشید اطلاع ندارم
سلام وقت شما بخیر . ایا برای دریافت شماره نظام سابقه کاری هم نیاز هست ؟ و اینکه محدودیت سنی برای دریافت پروانه اشتغال اعمال شده است یا خیر ؟
درود نیاز به سابقه کار نیست و محدودیت سنی وجود ندارد
ممنونم از پاسخگویی شما
سلام من لیسانسم حسابداریه و ارشد بالینی دارم…الان کارت عضویت نظام روانشناسی رو هم دارم….آیا میتونم پروانه اشتغال بگیرم؟؟و توی آزمونش شرکت کنم؟؟؟
بله
سلام. امسال هم آزمون برگزار میشه؟ هیچ اطلاعاتی در مورد برگزاری آزمون در سایت سازمان نظام نیست. من ورودی مهر 93 مقطع ارشد بودم و در حال حاضر دانشجوی دکترا ولی لیسانسم مرتبط نبوده.
و در سایت سازمان نظام، قسمت کمیسیون ها هیچ اشاره ای به ضرورت دو مدرک مرتبط نکردند. امکان داره شرایط تغییر کرده باشه؟
برگزار میشه. دو مدرک نیازه