سبک زندگی

لانگ دیستنس یا رابطه از راه دور خوب است یا بد؟

لانگ دیستنس یا رابطه از راه دور (Long Distance) خوب است یا بد؟

لانگ دیستنس ریلیشن شیپ یا رابطه از راه دور (Long Distance Relationship) گونه‌ای از روابط احساسی یا عاشقانه است که میان دو فرد که از نظر فیزیکی نسبت به هم دور هستند یا تمایلی به دیدار حضوری با  هم ندارند پدید می‌آید. در این رابطه افراد امکان دیدار حضوری با یک‌دیگر را ندارند و به کمک راه‌های ارتباطی مانند نامه‌نگاری، چت کردن، شبکه‌های اجتماعی و … با هم در ارتباط هستند. لانگ دیستنس یا رابطهٔ از راه دور همیشه به صورت رابطه‌ی عاشقانه نیست. برای نمونه فرزندی که برای ادامه‌ی تحصیل به کشوری دیگر رفته است با پدر و مادرش رابطه‌ی لانگ دیستنس دارد. پس نباید لانگ دیستنس (LDR) را محدود به روابط عاشقانه بدانیم اما مردم از لانگ دیستنس بیش‌تر به عنوان رابطه‌ی عاشقانه از راه دور یاد می‌کنند. برخی از مردم بر این باورند که رابطه‌های از راه دور پوچ و بی‌ارزشند و برخی نیز این روابط را سودمند و بهتر از روابط نزدیک می‌دانند. در این نوشته به بررسی روابط عاشقانه از راه دور می‌پردازم.

بررسی روانشناسی لانگ دیستنس ریلیشن شیپ

چرا مردم لانگ دیستنس یا رابطه از راه دور را آغاز می‌کنند؟

مردم به دلایل گوناگونی به جای ارتباط حضوری به رابطهٔ از راه دور روی می‌آورند این دلایل ارتباط تنگاتنگی با کم‌توانی فرد در برقراری روابط میان‌فردی دارد. کسانی که نمی‌توانند در زندگی روزمره با دیگران ارتباط عاطفی برقرار کنند و دیگران را از احساساتشان آگاه کنند بیش از دیگران به لانگ دیستنس گرایش دارند. این افراد می‌گویند که ابراز احساسات به صورت غیرحضوری و با نوشتن برایشان بسیار آسان‌تر است ریشه‌ی این مسئله در بیش‌تر موارد اعتماد به نفس پایین در افراد است. یکی دیگر از دلایلی که افراد در اینترنت و بدون شناخت از پیش یک لانگ دیستنس را آغاز می‌کنند کاستی در شناخت طرف مقابل است. در بیش‌تر موارد افراد با دیدن چند عکس و یا ویژگی‌های مثبت ظاهری و اخلاقی به طرف مقابل علاقه‌مند می‌شوند. در چنین روابطی افراد تنها بر روی ویژگی‌های مثبت توجه دارند و به دلیل دوری نمی‌توانند به شناخت درستی از ویژگی‌های طرف مقابل دست پیدا کنند.

چرا لانگ دیستنس یا روابط از راه دور خوب است؟

یکی از نیازهای بنیادین انسان، میل به دوست داشتن و دوست داشته شدن است. کسانی که بر هر دلیلی نمی‌توانند معشوقی را در کنارشان داشته باشند با کمک رابطهٔ از راه دور می‌توانند نیاز به عشق و دلبستگی را تا اندازه‌ای برطرف کنند. روابط از راه دور را می‌توانیم تمرینی برای پدید آوردن روابط پایدار بدانیم. افراد در روابط از راه دور می‌توانند به بیان آزادانه‌تر احساسات و افکارشان بپردازند افراد در رابطهٔ از راه دور می‌توانند اعتماد به نفس خود را بازیابی کنند. بسیاری از روابطی که از راه دور آغاز می‌شوند با گذر زمان شکل خود را از دست می‌دهند و به صورت روابط نزدیک و حضوری در می‌آیند. پس روابط از راه دور می‌توانند به روابط نزدیک‌تر منجر شوند. برخی از هواداران رابطه‌ٔ از راه دور می‌گویند روابط از راه دور هزینه و زمان کم‌تری نیاز دارند و احتمال سو استفاده و آزار جسمی کم است. نیاز نیست که فرد زمان بگذارد تا با معشوقش به سینما یا گردش برود و هم‌زمان با انجام کارهای روزانه‌اش می‌تواند با او در ارتباط باشد.

مزایای لانگ دیستنس ریلیشن شیپ

۱. ارزش قائل شدن برای هم

به عنوان یک روان‌شناس و بر پایهٔ تجربه‌ای که از درمان و مشاوره با زوج‌های گوناگون به دست آورده‌ام به شما می‌گویم که یکی از بزرگ‌ترین مشکلات روابط، عادی شدن آن است. در آغاز رابطه افراد ارزش و اعتبار ویژه‌ای برای رابطه و شریک خود قائل هستند اما در برخی موارد پس از عادی شدن رابطه توجه افراد به یک‌دیگر کم می‌شود. هنگامی که افراد از هم فاصله دارند بیش از پیش به فداکاری و توجه به یک‌دیگر می‌پردازند.

۲. دورهٔ آزمایشی برای آغاز رابطه‌ای جدی‌تر

در هنگامی که ما دور از هم هستیم زمان کافی برای شناخت ‌یک‌دیگر و تصمیم‌گیری جدی دربارهٔ رابطه داریم. یکی از مشکلاتی که در روابط نزدیک دیده می‌شود تصمیم‌گیری‌های عجولانه برای آینده است. در برخی موارد افراد بدون این‌که چشم‌انداز درستی از آینده داشته باشند با هم به سرعت ازدواج می‌کنند. اما در شرایطی که دور از شریک زندگیمان باشیم زمان کافی برای شناخت وی و تصمیم‌گیری برای آینده داریم.

۳. آزمایش وفاداری و میزان علاقه

یکی از نگرانی‌های افراد این است که در نبود آن‌ها آیا طرف مقابل وفادار خواهد ماند یا آن‌ها را رها می‌کند. رابطه از راه دور شرایطی مناسب برای سنجش وفاداری و علاقه به یک‌دیگر است. نباید همیشه هم توپ را در زمین طرف مقابل بیاندازیم این ارزیابی باید هم برای خودمان و هم طرف مقابل صورت بگیرد. در این شرایط می‌توانیم ببینیم آیا با وجود این‌که از هم فاصله داریم باز هم به طرف مقابل علاقه داریم یا نه. آیا به یک‌دیگر وفادار هستیم یا نه.

۴. افزایش اعتماد به نفس

افراد خجالتی یا کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند در چت و گفتمان از راه دور احساس نگرانی و دستپاچگی کم‌تری دارند. این رابطه می‌تواند به مرور به افزایش اعتماد به نفس و آمادگی برای رابطهٔ جدی به صورت حضوری کمک کند.

۵. داشتن آمادگی برای شرایط حساس

کسانی که تجربهٔ رابطه از راه دور را ندارند اگر از شریک زندگیشان دور شوند دچار افسردگی و کلافگی می‌شوند. حتی ممکن است این رابطه به طلاق بیانجامد. هیچ کس از آینده خبر ندارد ممکن است شرایطی پیش بیاید که طرفین ناچار باشند برای مدتی چند ماهه از هم دور باشند. برای نمونه یکی از آن‌ها برای یک مأموریت کاری برای چند ماه به کشوری دیگر برود. این نوع رابطه کمک می‌کند تا افراد برای چنین شرایطی آمادگی داشته باشند و بتوانند رابطه را مدیریت نمایند.

لانگ دیستنس ریلیشن شیپ موفق

چرا لانگ دیستنس یا روابط از راه دور شکست می‌خورد؟

در زبان پارسی دو ضرب المثل داریم که مخالف هم هستند: «دوری و دوستی» و «از دل برود هر آن‌که از دیده برفت». هر دو ضرب‌المثل را می‌توانیم درست بدانیم. لانگ دیستنس در آغاز بسیار خوب و شادی‌بخش است اما با گذر زمان می‌تواند به جدایی بیانجامد. ناخشنودی از کیفیت رابطه دلیل اصلی پایان دادن به بیش‌تر لانگ دیستنس‌هاست. افرادی که لانگ دیستنس را تجربه می‌کنند نمی‌توانند از حضور معشوقش در کنار خود بهره‌مند شوند پس با دیدن کسانی که روابط نزدیک و فیزیکی را تجربه می‌کنند احساس کمبود و کاستی می‌کنند. این احساس نیاز می‌تواند زمینه را برای پایان دادن به لانگ دیستنس فراهم کند.

یکی دیگر از مشکلات روابط از راه دور این است که افراد احساس نگرانی می‌کنند و گاه به این می‌اندیشند که شاید طرف مقابلشان نسبت به آن‌ها تعهد و وفاداری نداشته باشد. این افکار می‌تواند تا جایی پیش برود که فرد دچار OCD شود و افکار وسواسی آزاردهنده زندگی او را مختل کند. در چنین شرایطی بدبینی نسبت به طرف مقابل افزایش می‌یابد و کشمکش‌ میان افراد را به دنبال خواهد داشت.

پیش‌تر در نوشته‌ای گفته شد که مشکلات را در اینترنت و با چت کردن حل نکنید چون احتمال برداشت نادرست از گفته‌های طرف مقابل افزایش پیدا می‌کند اما در لانگ دیستنس امکان حل مسائل به صورت حضوری و چهره به چهره فراهم نیست و به همین دلیل ممکن است مشکلات عمیق‌تر شوند.

مشکلات لانگ دیستنس ریلیشین شیپ

مواردی که به عنوان چالش و مشکل گفته خواهد شد ممکن است در این روابط به وجود آید. البته این به معنی حتمی بودن بروز این چالش‌ها برای هر کسی نیست.

  • فشار مالی به خاطر سفر و دیدار
  • حسادت و بی‌اعتمادی به دلیل نشخوار ذهنی
  • تصورات اشتباه و ایده‌آل‌گرایانه از طرف مقابل
  • انتظارات عجیب و نابجا
  • عدم صداقت و فریب
  • اتلاف وقت و بی‌برنامگی در زندگی
  • بروز مشکل در روابط با دوستان و نزدیکان

معایب رابطه از راه دور

۱. افزایش احتمال حسادت و بدبینی

زمانی که افراد دور از هم هستند حساسیت بیش‌تری نسبت به هم نشان می‌دهند. برای نمونه ممکن است شریک زندگی شما تصمیم بگیرد با دوستانش برای آخر هفته به سفر یا مهمانی برود. این شرایط در برخی افراد دچار بدبینی می‌شوند؛ یا گمان می‌کنند که طرف مقابل به آن‌ها کم‌توجه است.

۲. دروغ و فریب

هنگامی که افراد دور از هم زندگی می‌کنند احتمال دروغگویی و یا فریب افزایش می‌یابد. فرد به سادگی می‌تواند دروغ‌هایی را در زمینه‌های گوناگون به طرف مقابلش بگوید. این کار با هدف بهتر جلوه دادن خود یا تلاش برای جلوگیری از کشمکش صورت می‌گیرد. دروغ یا پنهان کردن حقیقت آفت هر نوع رابطه‌ای است.

۳. خیانت

هنگامی که فرد درگیر رابطه از راه دور می‌شود ممکن است که نیازهای وی آن‌گونه که باید از نظر عاطفی، احساسی یا جنسی مورد توجه قرار نگیرد. این موضوع احتمال بروز خیانت را افزایش می‌دهد و ممکن است که فرد به دنبال برطرف کردن کمبودهای عاطفی و احساسی خود با فردی دیگر باشد.

۴. کشمکش‌های شدیدتر

زمانی که ما با کسی رو در رو به کشمکش یا دعوا می‌پردازیم شرایط قابل کنترل‌تر از زمانی است که این کار را از راه دور و در چت انجام می‌دهیم. فرض کنیم بخواهیم مشکلات را با چت کردن برطرف کنیم. در این شرایط ممکن است طرفین احساس واقعی یک‌دیگر را از لابلای پیام‌ها درک نکنند. ممکن است پیامی با جنبهٔ شوخی فرستاده شود اما طرف مقابل آن را یک پیام سرزنش‌آمیز برداشت کند. این موضوعات به کشمکش بیش‌تر می‌انجامد.

یافته‌های پژوهشگران دربارهٔ رابطه از راه دور

۱. گزارش آمار آمریکا

در سال ۲۰۱۴ ادارهٔ آمار آمریکا (United States Census Bureau) گزارشی در سایت خود منتشر کرد که نشان می‌داد ۳.۵ میلیون آمریکایی متأهل بالای ۱۵ سال بدون همسر خود زندگی می‌کنند و رابطه از راه دور با وی دارند. این جمعیت ۳ درصد از کل متأهلین ایالات متحده آمریکا را تشکیل می‌دهند.[۱] البته این آمار صرفاً از متأهلین گرفته شده بود و کسانی که رابطهٔ بدون ازدواج دارند را شامل نمی‌شد پس این امار می‌تواند فراتر از این عدد باشد.

۲. موقعیت جغرافیایی

در سال ۲۰۰۶ پژوهشی از استافورد، مرولا و کسل در مجلهٔ روابط اجتماعی و شخصی (Journal of Social and Personal Relationships) به چاپ رسید. این پژوهش روی ۳۳۵ دانشجوی کارشناسی انجام شد که رابطه لانگ‌دیستنس داشتند. از این تعداد ۱۸۰ نفر بعد از یک دوره به هم نزدیک شدند. یک‌سوم این افراد در ۳ ماه اول رابطهٔ نزدیک به دوستی خود پایان دادند اما بقیه به این رابطه ادامه دادند. کسانی که به رابطه پایان دادند علت این جدایی را حسادت، تعارض، از دست دادن استقلال و باورهای نادرست دربارهٔ شریک زندگیشان بیان کردند.[۲] این پژوهش نشان داد که گاهی بهتر است یک رابطهٔ از راه دور به همان شکل اولیه بماند تا حفظ شود. به بیان دیگر ممکن است افراد در رابطهٔ لانگ‌دیستنس ایده‌آل سازی داشته باشند و درک نادرست از هم دانست. پس رابطه در صورتی که با دروغ و رویاپردازی نادرست همراه باشد شکست خواهد خورد.

۳. حسادت

پژوهشگران در زمینهٔ روابط از راه دور کارهای ارزشمندی به انجام رسانده‌اند. در سال ۲۰۰۹ پژوهشی از مارین دینتون و بروکس ایلر در مجلهٔ گزارشات تحقیقاتی ارتباط (Communication Research Reports) به چاپ رسید. این پژوهش روی ۱۱۴ نفر که در رابطه از راه دور بودند را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد. ۳۳٪ از این گروه هیچ تماس حضوری نداشتند اما ۶۷٪ دیگر هفته‌ای یک یا دو بار تماس رو در رو داشتند. یافته‌های پژوهشگران نشان داد که میزان حسادت در کسانی که هیچ‌گونه تماس حضوری ندارند به طور چشمگیری بالاتر از آن‌هایی است که به صورت رو در رو یک‌دیگر را می‌بینند. هم‌چنین اختلاف و کشمکش در گروه اول بیش از گروه دوم بود. هم‌چنین گروه دوم اعتماد بیش‌تری به رابطه و عدم خیانت طرف مقابل خود داشتند.[۳]

پیشنهاد خواندن: ۱۵ راهکار برای موفقیت در رابطه از راه دور – ۱۰۰٪ عملی!

لانگ دیستنس یا رابطه از راه دور (Long Distance) خوب است یا بد؟

در این نوشته تلاش بر این شد که سودها و زیان‌های لانگ دیستنس گفته شود. خوب و بد بودن برای رابطهٔ از راه دور ۲ روی یک سکه هستند. رابطه از راه دور همان اندازه که می‌تواند خوب باشد بد نیز هست. اما به طور خلاصه رابطهٔ از راه دور برای یک دوره‌ی زمانی کوتاه بسیار خوب است و بهتر است با هدف تغییر شکل آن به رابطهٔ نزدیک و چهره به چهره آغاز شود در غیر این صورت پایدار نخواهد ماند.

راهکارهای حفظ رابطه از راه دور

  • به طور مستمر و روزانه با هم به صورت تصویری در تماس باشید.
  • در صورت امکان هر ماه با هم دیدار حضوری داشته باشید.
  • نامه‌های عاشقانه بنویسید یا ایمیل بفرستید این کار گاهی بیش از یک تماس ویدیویی اثر دارد.
  • به صورت مشترک در محیطی مانند اسکایپ یا دیگر فضاهای استریم فیلم ببینید و دربارهٔ آن گفت‌و‌گو کنید.
  • موسیقی مشترک گوش دهید.
  • با هم به بازی آنلاین بپردازید.
  • هم‌‌دیگر را با فرستادن هدیه سورپرایز کنید.
  • شب‌ها پیش از خوابیدن با هم در رختخواب به گفت‌و‌گو بپردازید.
  • به نیازهای عاطفی و جنسی یک‌دیگر توجه کنید حتی اگر به صورت فیزیکی در تماس نیستید.
  • از شک و بی‌اعتمادی خودداری کنید این بزرگترین سم برای یک رابطه است.
  • به هم دروغ نگویید و حقایق را بیان کنید.
author-avatar

About سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده، آقای روان‌شناس، روانکاو و وب سایکولوژیست هستم.

77 thoughts on “لانگ دیستنس یا رابطه از راه دور خوب است یا بد؟

  1. دلآرام گفت:

    ۸ ساله باهمیم ب دلیل دور بودنمون زیاد نمیتونیم همو ببینیم اما فوق‌العاده عاشق همیم و بجز همدیگه کسی ب چشمامون نمیاد?

  2. javad گفت:

    من پونزده سالمه و یه رابطه لانگ دیستنس دارم
    ولی پدر مادرم مخالفن و میگن هم سن همید و بهم نمیاید و تهش پوچه
    به نظرتون میشه آخرش به هم برسیم؟

  3. Seti گفت:

    به نظره من به حرفه کسی اعتنایی نکنید
    چون اونا و خانوادتون اون طرف شمارو نمیشناسن و نمیدونن چجوریه و این خودتون هستید که بیشتر از همه میشناسیدش.
    این رابطه ای که شروعش کردید توقع نداشته باشین که اخرش همه چی عالی میشه ولی بد دل و بد بینم نشید.
    به طور کلی تو زمان حال باشید و از لحظاتی ک باهاش حرف میزنید کیفشو ببرید. و به خودتون بگیدمن حتی اگه ازشم فردا روزی جدا شدم پشیمون نیستم چون بهرحال روزایه قشنگیو برام ساخته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *