سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران

سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران (Psychology and Counseling Organization of Iran) یکی از سازمان‌های مستقل و غیردولتی است که در زمینه‌ی بهداشت و سلامت روان نقش بسیار مهمی دارد. این سازمان، جامعه‌ی روان‌شناسی ایران را سرپرستی می‌کند و کسانی می‌توانند به این سازمان بپیوندند که دارای مدرک کارشناسی ارشد روان‌شناسی یا مشاوره باشند. قانون تشکیل سازمان در ۲۴ ماده و ۱۹ تبصره در جلسه‌ی روز چهارشنبه ۱۳۸۲/۱/۲۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی، و در ۱۳۸۲/۹/۲ به تایید شورای نگهبان رسید. هم‌اکنون دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان‌شناسی است.

آشنایی با سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران

اهداف سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره

  • تلاش برای بهبود دانش روان‌شناسی و مشاوره در ایران
  • پشتیبانی از حقوق مراجعان به روان‌شناسان و مشاوران
  • پشتیبانی از حقوق صنفی روان‌شناسان و مشاوران

وظایف و اختیارات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره

صدور پروانه روان‌شناسی

مهم‌ترین وظیفه‌ی سازمان، رسیدگی به امور روان‌شناسان و مشاوران است. نظام روان‌شناسی نهادی است که به عنوان صنف روان‌شناسان و مشاوران در ایران کار می‌کند. هر روان‌شناس و مشاوری که بخواهد در ایران به کار روان‌درمانی و مشاوره بپردازد باید از سازمان نظام روان‌شناسی پروانه‌ی اشتغال دریافت کند. صدور پروانه پس از بررسی صلاحیت علمی، تخصصی و اخلاقی انجام می‌شود. روان‌شناسانی که از سوی سازمان تایید صلاحیت شوند پروانه‌ی اشتغال و شماره‌ی نظام روانشناسی دریافت می‌کنند.

تعیین تعرفه‌های درمانی روان‌شناسی و مشاوره

سازمان نظام روان‌شناسی هر سال به بررسی و تعیین تعرفه‌ی جلسات روان‌درمانی با روان‌شناس و مشاور می‌پردازد. روان‌شناسان و مشاوران باید بر پایه‌ی تعرفه‌های تعیین شده از سوی سازمان، از مراجعان هزینه‌های درمانی دریافت کنند و دریافت پول فراتر از تعرفه، غیرقانونی و غیر اخلاقی است.

پشتیبانی و حمایت از حقوق مراجعان به روان‌شناس و مشاور

نظارت بر کیفیت کار روان‌شناسان و مشاوران بر عهده‌ی سازمان نظام روانشناسی است. این سازمان نهادی است که پیگیر حقوق مراجعان به روان‌شناس و مشاوران است. اگر شکایتی از سوی مراجع انجام شود این سازمان در کوتاه‌ترین زمان به پرونده رسیدگی خواهد کرد.

همکاری با دانشگاه و نهادهای علمی – آموزشی کشور

سازمان نظام روانشناسی همکاری تنگاتنگی با وزارت علوم تحقیقات و فناوری، و نیز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور دارد. این همکاری در راستای بهبود دانش روان‌شناسی و آموزش دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی انجام می‌شود. از سوی دیگر با برگزاری کارگاه‌های آموزشی روان‌شناسی، همایش‌های علمی و تخصصی و نیز حمایت از نشریات علمی روان‌شناسی، گامی موثر برای بهبود سطح دانش روان‌شناسی برمی‌دارد.

تعیین قوانین و آیین‌نامه‌های روان‌شناسی

سازمان نظام روان‌شناسی، مسئولیت تصویب آیین‌نامه و قوانین در زمینه‌ی فعالیت‌های سازمان، روان‌شناسان و مشاوران را بر عهده دارد. این آیین‌نامه‌ها در زمینه‌ی مسائل درونی سازمان، استانداردسازی تابلوها، سربرگ‌ها و مهرهای روان‌شناسان و مشاوران و … است.

نمایه‌ی ساختار تشکیلاتی سازمان نظام روانشناسی

نمایه‌ی ساختار تشکیلاتی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران

نشانی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران

تهران، خیابان جلال آل احمد، بین خیابان کارگر شمالی و بزرگراه شهید چمران، روبه‌روی دانشگاه تربیت مدرس، خیابان پروانه، بالاتر از میدان سوم پرنده، کوچه ۱۶، پلاک ۶

وب سایت: pcoiran.ir

ایمیل: info@pcoiran.ir

Sharing is caring:
سوشیانت زوارزاده
سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده، آقای روان‌شناس، روانکاو و وب سایکولوژیست هستم.

54 دیدگاه

  1. من هفته گذشته به مطلب روانشناسی دکتر منصوبی فر مراجعه کردم و هزینه 200 هزار تومانی پرداخت کردم که بسیار بالاتر از تعرفه متعارف است

  2. من پيش يك مشاوره رفتم و ايشون به من پيشنهاد ازدواج داد و وقتي ١٣ ميليون از من پول گرفت گفت من شرايط ازدواج ندارم و من رو به هر طريقي پيچوند.چطوري مي تونم از اين آقا شكايت كنم؟

  3. من شنيدم مشاورها اصلا اجازه ندارن با مراجعه شون ارتباط خارج كلينيك داشته باشن، مالي،عاطفي،…. و اگر شكايت بشه نظامشون باطل ميشه درسته؟ چجوري يه همچين ريسكي كرده؟!

  4. من برای شکست عاطفی که از نامزدم خورده بودم رفتم پیش مشاور ولی متاسفانه بعد از ماهها جلسه هیچ راهکار درستی بهم ندادن و منو افسرده تر کردن و بعد که کامل افسرده شدم و کارمو همه چیزمو از دست دادم بهم پیشنهاد رابطه داد و کلی مورد سواستفاده قرار گرفتم الان میخوام ازش شکایت کنم کی میتونه کمکم کنه؟

  5. سلام ببخشید اگر یک مشاور من و همسرم مراجعه کرده باشیم من به دلیل بی علم بودن این فرد نخواستم ادامه بدم ولی با همسر من مرتب ارتباط تلفنی داره برای این که پول بکشه از ایشان و این ساعات خارج از ساعت اداری هست من میتونم شکایت کنم ؟ اگر میتونم چه بخشی قانون مشاوره به من اجازه شکایت میده ممنون میشم به سازمان بازرسی زنگ زدم میگن باید مکالمه یا چت داشته باشم من دسترسی نداشته باشم باید چکار کنم

  6. سلام. به روانشناسی مراجعه کردم که مشکلم رو بگم و حل بشه. بعد از شنیدن مشکل به من میگه روش من هیپنوتیزم درمانیه. جلسه اول 700 هزار تومان هزینه داره که جلسه تسته که ببینم هیپنوتیزم میشید یا نه، سه جلسه درمانی هم در ادامه داره که جمعا 9 میلیون تومان ناقابل هزینه داره. نمیشد این حرفها رو قبل از ویزیت بگه؟ آیا این رفتار ایشون قابل پیگیری هست؟ ممنون.

  7. باسلام من ارشد تمام مشاوره خانواده هستم ودر کلینیک آبان با مدیریت دکتر فاطمه حسنی در سمت مدیر داخلی وآزمونگر مشغول به کار بودم بعد از یکسال ونیم به دلیل حضور بازرس بیمه ایشان من را از کار در مجموعه منع کردند و حقوق معوقه بنده بعلاوه درصد جذب برای کارگاههای تخصصی و بقیه ……رو پرداخت نکردندو بابت برداشتن دفاتر ومدارکی که نشان میداد بنده درآنجامشغول به کار بودم وهمچنین تخلفات ایشان برای استفاده از دستگاه نوروفیدبک با کارشناس نامرتبط و دریافت مبالغ بیش از تعرفه به بنده تهمت دزدی زدند وحتی درفضای مجازی وجهه واری بنده را مخدوش کردند بنده هم از طریق اداره کار و هم مراجع قضایی اقدام کردم چگونه میتوانم شکایت خود را علیه ایشان به سازمان نظام ارسال کنم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *