سبک زندگی

۵ راهکار روان‌شناسی برای سال نو

۵ راهکار روان‌شناسی برای سال نو

گروه آقای روان‌شناس سال نو را به شما تبریک می‌گوید. یک سال دیگر از زندگی یکایک ما گذشت اما تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه می‌توانیم سالی بهتر را تجربه کنیم؟ چگونه می‌توانیم در سال نو برنامه‌ای بهتر برای زندگی و آیندهٔ خود داشته باشیم؟ و چگونه باید زندگیمان را به مسیری درست هدایت کنیم؟ من در این نوشته شما را با ۵ راهکار روانشناسی برای سال نو آشنا خواهم کرد.

۵ راهکار روان‌شناسی سال نو

بگذارید رک و صادقانه به شما بگویم زندگی هیچ فرمول شگفت‌انگیزی ندارد. کارهای کوچکی که انجام می‌دهیم نتایج شگفت‌انگیزی به همراه خواهند داشت. پس تعجب نکنید که راهکارهای یاد شده بسیار ساده هستند. روشن است که همین ساده‌انگاری و چشم‌پوشی انسان را از تغییر و بهبود بازمی‌دارد. پس پیشنهاد می‌کنم مواردی که گفته می‌شود را جدی بگیرید و به سادگی از آن‌ها گذر نکنید.

۱- ارزیابی سال گذشته

نخستین کاری که باید انجام دهیم این است که رخدادها و شرایطی که در سال گذشته سپری کردیم را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهیم. ما با موقعیت‌های خاص و تجارب گوناگونی روبرو شدیم که در زندگی ما بسیار موثر بوده‌اند. چه بسا برخی از این رویدادها مسیر زندگی انسان را دگرگون می‌کنند. آیا در سالی که گذشت توانستید به اهدافتان برسید؟ آیا احساس مفید بودن می‌کنید؟ آیا بر این باورید که توانسته‌اید به رضایت از خود دست یابید؟ اگر پاسخ به این پرسش‌ها بله است، یعنی در مسیری درست حرکت کرده‌اید. ارزیابی کردن سال گذشته و به یاد آوردن درس‌ها و تجارب مهمی که آموخته‌ایم، می‌تواند به ما در ادامهٔ مسیر زندگی کمک شایانی کند.

۲- برنامه‌ریزی برای سال نو

اهداف و خواسته‌هایمان را مرور کنیم و ببینیم می‌خواهیم در پایان سال نو چه دستاوردهایی داشته باشیم. با توجه به اهدافی که برای زندگی داریم، می‌توانیم برای امسال یک برنامه‌ریزی درست و حساب شده داشته باشیم. اهدافتان را به کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت بخش‌بندی کنید و بر همین اساس یک برنامه‌ریزی درست داشته باشید. بهتر است این برنامه روی کاغذ نوشته شود و از این‌که خود را محدود به یک برنامهٔ ذهنی کنید خودداری نمایید. چون هنگامی که موضوعات مهم را می‌نویسید جنبهٔ اجرایی پیدا می‌کنند و با گذر زمان به دست فراموشی سپرده نمی‌شوند. یکی از نکاتی که به ما در این برنامه‌ریزی کمک می‌کند اولویت‌بندی بر اساس ارزش و اهمیت اهداف است. در برنامه‌ای که برای امسال انجام می‌دهید حتماً به اولویت‌ها توجه داشته باشید.

۳- بهبود سبک زندگی

همهٔ ما عادت‌ها و رفتارهای اشتباهی داریم که قابل تغییر است اما گاهی در برابر این تغییرات مقاومت می‌کنیم. پرهیز از اشتباهات گذشته یکی از بهترین لطف‌هایی است که می‌توانیم در حق خودمان بکنیم. اگر در رانندگی رفتارهای پرخطر داشتیم می‌توانیم رفتارمان را تغییر دهیم و به سلامت و امنیت خود و دیگران بیش‌تر اهمیت دهیم. اگر دخانیات مصرف می‌کنیم می‌توانیم از کشیدن دخانیات خودداری کنیم. اگر کسی را آزرده‌ایم می‌توانیم دل او را به دست آوریم. برنامه‌های روتین غذایی بهتری داشته باشیم. به پوست و مویمان بیش‌تر اهمیت دهیم، ورزش کنیم و … سبک زندگی همیشه قابل بهبود است. پس با کارهایی ساده می‌توانیم زندگی شادتری داشته باشیم و نباید خود را از یک زندگی بهتر محروم نماییم.

۴- اهمیت دادن به سلامت روان

بیش‌تر مردم به سلامت جسمانی اهمیت می‌دهند اما بهداشت و سلامت روان را جدی نمی‌گیرند. اما سلامتی مفهومی است که باید هم برای جسم و هم روان جدی گرفته شود. اگر احساس می‌کنید دچار افسردگی هستید، یا در زمینهٔ فردی، شغلی، خانوادگی و … احساس نابسامانی یا رنج می‌کنید حتماً از یک روان‌شناس کمک بگیرید. گاهی مشکلات روزمرهٔ زندگی کوچک هستند و در همان زمان به سادگی می‌توان آن‌ها را حل کرد. اما اگر به دنبال چاره نباشیم، همین مشکلات کوچک می‌توانند تبدیل به اختلال روانی شوند و زندگی ما را دچار چالش نمایند. پس پیشنهاد می‌کنم همکاری و مشاوره با یک روان‌شناس را در برنامهٔ امسال خود داشته باشید.

۵-  هوشمندتر شوید

در هر سن و شرایطی که باشید می‌توانید مهارت‌های تازه بیاموزید یا دانش خود را گسترش دهید. هر اندازه که روی مهارت‌ها، دانش و توسعهٔ فردی خود سرمایه‌گذاری داشته باشیم ضرر نخواهیم کرد. این سرمایه‌گذاری در بلند مدت اثرات شگرفی در زندگی ما به نمایش خواهد گذاشت. تلاش کنید در سال جدید چند مهارت تازه را بیاموزید. برای نمونه یادگیری یک زبان تازه می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند. هم‌چنین می‌توانید یکی از مهارت‌هایی که سال‌ها دوست داشتید بیاموزید و نسبت به یادگیری آن تنبلی کردید را امسال بیاموزید. به یاد بسپاریم که دانش، قدرت است.

در این نوشته تلاش کردم شما را با راهکارهای روان‌شناسی برای سال نو که می‌تواند زندگی یک سالهٔ ما را دگرگون کند آشنا کنم. اگر شما راهکارهای دیگری برای پیشنهاد دارید در بخش دیدگاه‌های این نوشته برای خوانندگان ما بنویسید.

author-avatar

درباره سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده، آقای روان‌شناس، روانکاو و وب سایکولوژیست هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *