اگر روانشناس هستید و میخواهید از تجربهٔ روانشناسی حرفهای در زمینهٔ درمان استفاده نمایید کتاب موهبت رواندرمانگری از اروین یالوم همان چیزی است که نیازتان را برطرف مینماید. اروین یالوم روانپزشک آمریکایی و بنیانگذار روانشناسی وجودی است. وی تا به امروز کتابهای گوناگونی در زمینهٔ روانشناسی نگاشته است که یکی از ارزشمندترین آنها کتاب موهبت درمان یا موهبت رواندرمانگری است. یالوم در این کتاب تجربهٔ ۴۵ سالهٔ کار خود را در اختیار همکارانش میگذارد. در این نوشته شما را با کتاب موهبت روان درمانگری آشنا خواهم کرد.
آشنایی با کتاب موهبت روان درمانگری اروین یالوم
کتاب موهبت رواندرمانگری نوشتهٔ اروین یالوم یکی از اندیشمندان و رواندرمانگران بزرگ معاصر است. این کتاب نامهای به نسل امروز، رواندرمانگران و بيماران آنها است. با خواندن این کتاب هر روانشناس تازهکاری که به دنبال درمان اختلالات روانشناختی باشد میتواند با نکات کلیدی که باید در برابر درمانجو به کار گیرد آشنا شود. نکات درمانی که با تحصیلات آکادمیک به دست نمیآید و حاصل سالها تجربهٔ روانشناس کارآزموده است. پس این کتاب را باید به عنوان یک منبع آموزشی رواندرمانی مورد مطالعه قرار داد.
چرا اروین یالوم کتاب موهبت درمان را نوشت؟
وی در این کتاب بیان میکند که علت نگارش موهبت درمان، نگرانی دربارهٔ روانشناسان و رواندرمانگران است؛ و میخواهد همانند یک آموزگار دلسوز راهکارها را به آنان بیاموزد. او نگران این است که روانپزشکان و روانشناسان رسالت خود را در برابر درمانجویان فراموش کنند و تنها دغدغهٔ اصلی آنان کسب درآمد شود. یالوم در این مورد میگوید:
من نگران رواندرمانی هستم. نگران اینکه فشارهای مالی و اقتصادی چه شکلی خواهند یافت و با برنامههای آموزشی کوتاه شده چه اندازه سودمند هستند. با این حال ایمان دارم که در آینده گروهی از درمانگران با رشتههاید تحصیلی گوناگون (از جمله روانشناسی، مشاوره، مددکاری، مشاوره مذهبی و فلسفهٔ بالینی) دور هم خواهند آمد و آموزش دورههای عالی را به طور جدی پیگیری مینمایند. و با وجود حقایق اقتصادی موجود، درمانجویان مشتاقی خواهند یافت که خواهان رشد فزاینده و پایبند درمانی که نقطهٔ پایان ندارد هستند. برای این درمانگران و این درمانجویان است که کتاب موهبت درمان را مینویسم.
کتاب موهبت درمان متعصبانه نیست
همانگونه که میدانید اروین یالوم بنیانگذار مکتب روانشناسی اگزیستانسیال یا وجودی است. اما وی نگاهی متعصبانه به رویکرد خویش ندارد و راهنمایی وی برای کسانی که به دنبال رواندرمانی به هر روشی هستند سودمند است. او روانشناسان را به پرهیز از نگاه انحصاری به یک رویکرد خاص فرامیخواند و بر این باور است که باید به رویکردهای گوناگون در شرایط مختلف تکیه کرد. وی در کتابش میگوید:
به دانشجویان اندرز میدهم که از فرقهگرایی پرهیز کنند و تکثرگرایی درمانی را توصیه میکنم که در طی آن مداخلات موثر از میان رویکردهای مختلف درمانی بیرون کشیده میشوند. با این حال چارچوب کاری من بیش از هر چیز درمانهای وجودی و میانفردی بوده است.
مشخصات کتاب موهبت رواندرمانگری
نام: هنر درمان؛ نامهای سرگشاده به نسل جدید رواندرمانگران و بیمارانشان
نام انگلیسی: The Gift of Therapy
نویسنده: اروین د یالوم
مترجم: مهشید یاسایی
ناشر: انتشارات ققنوس
تعداد صفحه: ۲۶۴ صفحه
شابک: ۸-۷۳۶-۳۱۱-۹۶۴-۹۷۸