گوناگون

گروه درمانی چیست و چرا گروه‌درمانی سودمند است؟

گروه درمانی چیست و چرا گروه‌درمانی سودمند است؟

جلسات روان‌شناسی و مشاوره همیشه به صورت فردی با یک روان‌شناس برگزار نمی‌شود. جلسات ممکن است به صورت گروهی نیز برگزار شوند. به این سبک از برگزاری جلسات مشاوره، گروه‌درمانی می‌گویند. در این نوشته شما را با گروه درمانی و مزایای آن آشنا خواهم کرد

گروه درمانی چیست؟

گروه ‌درمانی (Group Therapy) که به آن روان‌درمانی گروهی (Group Psychotherapy) نیز گفته می‌شود. یکی از روش‌های برگزاری جلسهٔ روان‌درمانی است که در جلسات آن ۵ تا ۱۵ درمانجو حضور دارند. در این جلسه معمولاً یک روان‌شناس گروه را رهبری می‌نماید اما در برخی شرایط ممکن است تعداد روان‌شناسان بیش از یک نفر باشد. جلسهٔ گروه‌ها معمولاً هفته‌ای یک یا دو بار برگزار می‌شود. البته این افراد می‌توانند در کنار جلسات گروه‌درمانی، مشاورهٔ فردی نیز با روان‌شناس داشته باشند. روند این درمان می‌تواند بر پایهٔ رویکردهای گوناگون روان‌شناسی از جمله درمان شناختی رفتاری (CBT)، روان‌شناسی مثبت‌نگر، روانکاوی و … باشد. در جلسات گروه‌درمانی شرکت‌کنندگان تلاش می‌کنند که به بیان مسائل و مشکلات و کمک به یک‌دیگر برای حل چالش‌ها بپردازند. در این میان روان‌شناس به عنوان ناظر، راهنما و هدایتگر گروه عمل می‌کند. روان‌شناس تلاش می‌کند که تعامل سازنده میان اعضای گروه پدید آید تا بتوانند اثرگذاری مثبتی روی یک‌دیگر داشته باشند.

انواع گروه‌درمانی

گروه درمانی انواع گوناگونی دارد در یکی از تقسیم‌بندی‌ها گروه را به دو دستهٔ باز و بسته بخش‌بندی می‌کنند. در گروه‌درمانی باز، دیگران می‌توانند در هر زمانی به این گروه بپیوندند. اما در گروه‌درمانی بسته اعضای اولیه به کارشان ادامه می‌دهند و به گونه‌ای نیست که هر کسی بتواند در هر زمان به آن بپیوندد. گروه‌درمانی را می‌توان بر اساس کارآیی نیز بخش‌بندی کرد. برخی از مهم‌ترین انواع درمان گروهی عبارتند از:

  • گروه درمانی آموزشی روان‌شناختی
  • گروه درمانی توسعه مهارت
  • گروه درمانی شناختی رفتاری
  • گروه درمانی حمایتی یا پشتیبانی
گروه درمانی چیست و چرا گروه‌درمانی سودمند است؟

پرسش‌های متداول – FAQ دربارهٔ گروه درمانی

گروه درمانی چیست؟

شیوه‌ای برای برگزاری جلسات مشاوره و روان‌درمانی است که درآن حداقل ۵ نفر درمانجو و یک روان‌شناس جلسات درمانی را برگزار می‌کنند.

آیا گروه درمانی کافی است؟

این روش سودمند است و برای کسانی که نیازمند یادگیری مهارت‌های زندگی هستند کاربردی است. اما کسانی که دچار اختلالات روان‌شناختی هستند به برگزاری جلسات روان‌درمانی به صورت فردی یا دارو درمانی نیز نیاز خواهند داشت.

گروه درمانی برای چه اختلالاتی کاربرد دارد؟

اختلالات روان‌شناختی مانند بیش‌فعالی- نقص توجه (ADHD)، افسردگی، اختلال خوردن، اضطراب فراگیر، پنیک اتک، فوبیا، استرس پس از سانحه (PTSD)، اعتیاد و … می‌تواند با جلسات درمان گروهی بهبود یابد.

چه موضوعاتی را می‌توان در جلسات گروه درمانی مطرح کرد؟

هر موضوعی که فرد را دچار سردرگمی و مشکل کرده است می‌تواند موضوع گفت‌و‌گوی گروه شود. برخی از این موضوعات عبارتند از: ازدواج و طلاق، آزار جنسی، اعتیاد، ترس‌ها و نگرانی‌ها، مشکل با همسر و فرزندان، مسائل شغلی، مشکل در تعامل و برقراری ارتباط با دیگران و … .

چگونه در گروه درمان شرکت کنیم؟

برای پیوستن به گروه درمانی باید از روان‌شناس درخواست کنید تا شما را در گروهی مناسب عضو کند.

ما در گروه آقای روان‌شناس جلسات مشاورهٔ فردی و گروهی را در زمینه‌های گوناگون برگزار می‌کنیم اگر می‌خواهید به یک جلسهٔ گروه درمان بپیوندید با ما گفت‌و‌گو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *