اخبار روانشناسی, سازمان نظام روانشناسی و مشاوره

دستور بررسی بیمه پایه و تکمیلی روان‌شناسان و مشاوران صادر شد

دستور بررسی بیمه پایه و تکمیلی روان‌شناسان و مشاوران صادر شد

تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روان‌شناسی و مشاوره نیازی بود که سال‌ها در ایران احساس می‌شد. برخی از مردم به خاطر تعرفه‌های بالای خدمات روان‌شناسی و روان‌درمانی در ایران از هزینه کردن برای سلامت روان خودداری می‌کنند. البته پیش‌تر در این‌باره توضیح دادم که تعرفه‌های خدمات روان‌درمانی در ایران بالا نیست. اما نمی‌توانیم انکار کنیم که شرایط مالی اکثریت جامعهٔ ما برای گذراندن زندگی هم کفایت نمی‌کند چه برسد به این‌که بخواهند برای بهداشت و درمان هزینه کنند. جالب است بدانید خدمات بهداشت در برخی از کشورها رایگان است پس ما با استانداردهای جهانی فاصلهٔ زیادی داریم. کشورهایی که خدمات بهداشت و درمان رایگان ندارند تلاش می‌کنند به کمک بیمه هزینه‌های درمانی را بکاهند. اما آیا هم‌چنان داستان خدمات بیمه پایه و تکمیلی روان‌شناسی و مشاوره به سرانجام نمی‌رسد؟ آیا خدمات روان‌شناسی و مشاوره تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد؟

طرح بیمه پایه و تکمیلی روان‌شناسان و مشاوران چیست؟

در اسفندماه سال ۱۳۹۵ طرح بیمه پایه و تکمیلی خدمات روان‌شناسی و مشاوره به تصویب مجلس رسید. اما شوربختانه این تصویب چیزی فراتر از یک وعده نبوده است. اکنون در آذرماه ۱۳۹۸ پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران خبر از صدور دستور بررسی بیمه پایه و تکمیلی روان‌شناسان و مشاوران از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی آقای لاریجانی را می‌دهد. متن خبر چنین است:

دکتر لاریجانی دستور بررسی بیمه پایه و تکمیلی روان‌شناسان و مشاوران را صادر کرد

دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه مورخ ۱۳۹۸/۰۸/۲۷ با دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره دیدار و گفت‌و‌گو کردند. در این دیدار دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره با معرفی حضار و تاریخچه تأسیس و ساختار کنونی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره اظهار داشت. از اینکه این فرصت فراهم شده است، که خدمتتان درباره مسائل روان‌شناسی و مشاورهٔ کشور صحبت کنیم بسیار خرسندیم. دکتر لاریجانی خلاق‌ترین مدیر اجرائی کشور است که بنده سال‌ها در صدا و سیما در کنار ایشان تجربه‌های بسیاری کسب کرده‌ام. اما امروز در کسوت مسئولیت بسیار حساس و مهم روان‌شناسی و مشاوره کشور در مدت کوتاهی که مسئولیت سازمان را برعهده گرفته‌ام تحولات زیادی در سازمان ایجاد شده است. روان‌شناسی و مشاوره یک فرصت بزرگ جهت مقابله با آسیب‌های اجتماعی – روانی است اما نیازمند حمایت مجلس شورای اسلامی هستیم. ما باید تاب‌آوری سلامت‌روان جامعه را افزایش دهیم، فضاهای مجازی را کنترل و سواد سلامت‌روان جامعه را افزایش دهیم. قطعاً صدا و سیما باید همکاری جدی با ما داشته باشد و برای نظارت و اجرای برنامه‌ها نیازمند کمک و اختصاص بودجه مستقلی برای سازمان هستیم. مسأله مهم دیگری که باید جنابعالی دستور دهید، موضوع بیمه سلامت روان‌شناسان و مشاوران و اجرای بند ج ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه موضوع “مشمول بیمه پایه” و “بیمه تکمیلی” مراجعین به مشاورین و روان‌شناسان همانند پزشکان هستیم. پس از سخنان رئیس سازمان دکتر علی لاریجانی با ابراز خرسندی از دیدار با مسئولین سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره گفت: از این‌که دکتر حاتمی ریاست سازمان را برعهده دارد جای خوشحالی دارد. گزارش و نکات مهمی را ایشان بیان کردند. قطعاً سازمان باید مورد حمایت قرار گیرد. مواردی را که بیان شد، مورد تأیید است و باید پیگیری شود. دکتر لاریجانی درخصوص بودجه و کمک مالی و بیمه سلامت روان‌شناسان و مشاوران و همکاری صدا و سیما با سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره دستورات لازم را صادر فرمودند.

آیا بیمهٔ پایه و تکمیلی خدمات روان‌شناسی و مشاوره به نتیجه خواهد رسید؟

همان‌گونه که گفته شد سال‌ها نیاز به اجرای این طرح احساس می‌شد. ۳ سال پیش این طرح به تصویب مجلس رسیده و کماکان چیزی جز حرف دربارهٔ اجرای این طرح زده نشده است. آیا زمان آن نرسیده است که برای بهبود سلامت روان و افزایش امید به زندگی در جامعهٔ ایران گامی موثر برداشته شود؟ چرا باید بخش گسترده‌ای از قشر متوسط یا ضعیف جامعهٔ ما به خاطر مشکلات مالی نتواند از خدمات روان‌شناسی و مشاوره که حق اولیهٔ هر شهروندی است بهره‌مند شود؟ سازمان نظام روان‌شناسی همواره تلاش کرده است که تعرفهٔ خدمات روان‌شناسی و مشاوره افزایش چشم‌گیری نسبت به سال‌های پیش نداشته باشد اما این کافی نیست. اکنون زمان آن رسیده است که سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره تلاشی موثر برای به اجرا در آمدن طرح بیمه نماید.

author-avatar

About سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده، آقای روان‌شناس، روانکاو و وب سایکولوژیست هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *