سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران (Psychology and Counseling Organization of Iran) یکی از سازمانهای مستقل و غیردولتی است که در زمینهی بهداشت و سلامت روان نقش بسیار مهمی دارد. این سازمان، جامعهی روانشناسی ایران را سرپرستی میکند و کسانی میتوانند به این سازمان بپیوندند که دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی یا مشاوره باشند. قانون تشکیل سازمان در ۲۴ ماده و ۱۹ تبصره در جلسهی روز چهارشنبه ۱۳۸۲/۱/۲۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی، و در ۱۳۸۲/۹/۲ به تایید شورای نگهبان رسید. هماکنون دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی است.
آشنایی با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران
اهداف سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
- تلاش برای بهبود دانش روانشناسی و مشاوره در ایران
- پشتیبانی از حقوق مراجعان به روانشناسان و مشاوران
- پشتیبانی از حقوق صنفی روانشناسان و مشاوران
وظایف و اختیارات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
صدور پروانه روانشناسی
مهمترین وظیفهی سازمان، رسیدگی به امور روانشناسان و مشاوران است. نظام روانشناسی نهادی است که به عنوان صنف روانشناسان و مشاوران در ایران کار میکند. هر روانشناس و مشاوری که بخواهد در ایران به کار رواندرمانی و مشاوره بپردازد باید از سازمان نظام روانشناسی پروانهی اشتغال دریافت کند. صدور پروانه پس از بررسی صلاحیت علمی، تخصصی و اخلاقی انجام میشود. روانشناسانی که از سوی سازمان تایید صلاحیت شوند پروانهی اشتغال و شمارهی نظام روانشناسی دریافت میکنند.
تعیین تعرفههای درمانی روانشناسی و مشاوره
سازمان نظام روانشناسی هر سال به بررسی و تعیین تعرفهی جلسات رواندرمانی با روانشناس و مشاور میپردازد. روانشناسان و مشاوران باید بر پایهی تعرفههای تعیین شده از سوی سازمان، از مراجعان هزینههای درمانی دریافت کنند و دریافت پول فراتر از تعرفه، غیرقانونی و غیر اخلاقی است.
پشتیبانی و حمایت از حقوق مراجعان به روانشناس و مشاور
نظارت بر کیفیت کار روانشناسان و مشاوران بر عهدهی سازمان نظام روانشناسی است. این سازمان نهادی است که پیگیر حقوق مراجعان به روانشناس و مشاوران است. اگر شکایتی از سوی مراجع انجام شود این سازمان در کوتاهترین زمان به پرونده رسیدگی خواهد کرد.
همکاری با دانشگاه و نهادهای علمی – آموزشی کشور
سازمان نظام روانشناسی همکاری تنگاتنگی با وزارت علوم تحقیقات و فناوری، و نیز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور دارد. این همکاری در راستای بهبود دانش روانشناسی و آموزش دانشجویان رشتههای روانشناسی انجام میشود. از سوی دیگر با برگزاری کارگاههای آموزشی روانشناسی، همایشهای علمی و تخصصی و نیز حمایت از نشریات علمی روانشناسی، گامی موثر برای بهبود سطح دانش روانشناسی برمیدارد.
تعیین قوانین و آییننامههای روانشناسی
سازمان نظام روانشناسی، مسئولیت تصویب آییننامه و قوانین در زمینهی فعالیتهای سازمان، روانشناسان و مشاوران را بر عهده دارد. این آییننامهها در زمینهی مسائل درونی سازمان، استانداردسازی تابلوها، سربرگها و مهرهای روانشناسان و مشاوران و … است.
نمایهی ساختار تشکیلاتی سازمان نظام روانشناسی
نشانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران
تهران، خیابان جلال آل احمد، بین خیابان کارگر شمالی و بزرگراه شهید چمران، روبهروی دانشگاه تربیت مدرس، خیابان پروانه، بالاتر از میدان سوم پرنده، کوچه ۱۶، پلاک ۶
وب سایت: pcoiran.ir
ایمیل: info@pcoiran.ir
من چند سال گذشته در حالی که حال بسیار بدی داشتم به یکی از روانشناس های صاحب نام دارای پروانه نظام روانشناسی مراجعه کردم…ایشون با لحن تو هین آمیزی با من صحبت کردن و به خانوادم اعلام کردن بنده حالم خوبه و دارم خودم رو لوس می کنم و باعث شدن درمان من یک سال به تعویق بیفته…آیا امکان شکایت از ایشون رو دارم؟؟
با کمال احترام برای هر چیز الکی نمیشه شکایت کرد اگر شواهد و مستنداتی دارید از سازمان نظام روانشناسی پیگیری کنید
سلام. اگر فارغ التحصیل روانشناسی بدون مجوز سازمان نظام روانشناسی در یک کلینیک مشغول به مشاوره شود، آیا کار او قابل پیگیری است؟ آیا خلاف قانون است؟ برای پیگیری عملکرد او باید چه کنیم؟(ایشان رازهای مراجع را نزد یکی از اقوامش که او هم به ایشان مراجعه میکرد، برملا کرد) این کار او را نمیتوانم پیگیری کنیم، خیلی سخت است، ولی آیا امیتوانیم به خاطر نداشتن مجوز سازمان نظام روانشناسی از او شاکی شویم؟
از طریق سازمان نظام روانشناسی پیگیری کنید
سلام علیکم
یک سوال داشتم
اینکه آیا مثلا اگر لیسانس یک رشته ی دیگری برفرض مکانیک بخوانیم و مقطع کارشناسی ارشد برویم سراغ روانشناسی آیا بازهم میتوانیم پروانه مرکز مشاوره برای خدمات روانی داشته باشیم؟!
در این زمینه با سازمان نظام روانشناسی تماس بگیرید
سلام و عرض خسته نباشید.
بنده در حال گرفتن معافیت اعصاب و روان هستم.
خواستم بدونم که اگر بخوام رشته روانشناسی بخونم به خاطر داشتن معافیت اعصاب و روان به مشکل میخورم.منظورم گرفتن پروانه هست.بعد اگر مشکل پیدا میکنه چه طور قابل رفعه.فابل ذکره که بنده هیچ مشکل اعصابی ندارم.ممنون میشم راهنماییم کنید
با توجه به اینکه برای انجام کار نیازمند سلامت روان هستید این یک مورد منفی در پرونده شما در نظر گرفته میشه و احتمال دریافت پروانه بسیار کم خواهد بود
سلام وقتتون بخیر
از چه طریقی میتونم به ادرس مشاورین خانوم در منطقه سهروردی دست بیابم؟
ممنون میشم از کمک و راهنمایتون
با سازمان نظام روانشناسی تماس بگیرید
سلام
آیا تنها کسانی که دارای پروانه حرفهای از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند، مجاز به ارایه سرویس درمانگری هستند؟
در اکثر موارد، لیست افرادی که در وبسایتهای مراکز مشاوره هستند، در لیست سازمان نیستند:
http://www.pcoiran.ir/fa/news/748/اسامی_روان_شناسان_و_مشاوران_دارای_پروانه_حرفه_ای_در_سایت_سازمان_درج_گردید
متاسفانه فهرست افراد دیر به دیر بهروز میشه و از طرفی روانشناسان بدون پروانه اشتغال هم میتونن زیر نظر یک فرد با مدرک دکترای روانشناسی تحت عنوان دوره سوپرویژن به فعالیت بپردازند