سبک زندگی

راز ساده‌پوشی و لباس تکراری افراد مشهور چیست؟

راز ساده‌پوشی و لباس تکراری افراد مشهورچیست؟

چرا افراد معروف لباس تکراری می‌پوشند؟ راز ساده پوشی و لباس تکراری افراد مشهور چیست؟ اگر بخواهیم برای رفتن به یک مهمانی یا مصاحبهٔ شغلی آماده شویم به این فکر می‌کنیم که چه لباسی بپوشیم. این انتخاب لباس برای برخی افراد تبدیل به یک مشکل بزرگ به نام «چالش گزینش لباس» می‌شود. آن‌ها احساس می‌کنند که نمی‌توانند چیزی را که مناسب باشد انتخاب کنند و بپوشند. این مشکل بیش‌تر در میان زن‌ها دیده می‌شود کاریکاتورهای گوناگونی در این زمینه کشیده شده که نشان می‌دهد دختری کمد پر از لباسش را باز کرده و با ناراحتی می‌گوید «من چیزی برای پوشیدن ندارم». اما اگر به استیو جابز، مارک زاکربرگ و حتی انیشیتن نگاه کنیم می‌بینیم که معمولاً لباس‌های تکراری یا شبیه به هم می‌پوشیدند. در این نوشته می‌خواهم شما را با دلیل ساده‌پوشی و مزایای آن آشنا کنم.

آیا پوشیدن لباس تکراری خوب است؟

من نمی‌گویم که فشن و مد بی‌ارزش است. فشن و مد می‌تواند نشانه‌هایی از فرهنگ، هنر و زیبایی باشد می‌توانیم بگوییم والاترین هدف مد این است که ما را آراسته‌تر کند؛ تا بتوانیم با دیگران کنش بهتری داشته باشیم و در خود و دیگران تأثیر بهتری بگذاریم. اگر به خوانندگان و بازیگران نگاهی بیاندازیم خواهیم دید که بیش‌تر آنان در تلاشند با پوشش‌های زیبا و گران‌بها، نگاه مردم را بیش‌تر به سوی خود بکشانند. مدل‌ها، خوانندگان و بازیگران، چهره‌های سرشناسی هستند که مردم تلاش می‌کنند با آن‌ها همانندسازی کنند. در برابر این گروه، گروهی دیگر از چهره‌های سرشناس هستند که پوشش‌های ساده‌‌ای به تن دارند که مردم را شگفت‌زده می‌کند. روزی دوستم با من دربارهٔ پیراهن و شلوار جین استیو جابز گفت‌و‌گو می‌کرد او به من گفت: «نمی‌دانم استیو جابز با این همه پول چرا یک لباس خوب و گران به تن نمی‌کند. شاید او خسیس است!». به او گفتم این را نمی‌توان نشانهٔ خسیسی او دانست اگر به یاد داشته باشی او سال‌هاست که با همین پوشش دیده شده پس داستان چیز دیگریست.

افراد مشهوری که لباس تکراری می‌پوشند

اگر بخواهیم ساده‌پوش‌ترین چهره‌های جهان را نام ببریم بهتر است نام‌هایی مانند مارک زاکربرگ، استیو جابز، آلبرت آینشتاین و … را در فهرست خود جای دهیم.

اگر به موهای انیشتین نگاهی بیاندازیم پیش خود خواهیم گفت که او ناآراسته‌ترین دانشمند جهان بوده است.
آلبرت انیشیتن دانشمند مشهور بیش‌تر وقت‌ها کت و پالتویی به رنگ خاکستری به تن داشت

آلبرت اینشتین

آلبرت اینشتین دانشمند بزرگ و سرشناس، چندین کت شلوار یک جور داشت. اگر به موهای انیشتین نگاهی بیاندازیم پیش خود خواهیم گفت که او ناآراسته‌ترین فیزیکدان جهان بوده است. شاید شما هم این داستان را دربارهٔ انیشتین شنیده باشید:

انیشتین زندگی ساده‌ای داشت و در مورد لباس‌هایی كه به تن می كرد بسیار بی‌اعتنا بود. روزی یكی از دوستانش از او پرسید: استاد چرا برای خودتان یك لباس نو نمی‌خرید؟ انیشتین لبخندی زد و پاسخ داد: چه احتیاجی است؟ این‌جا همه مرا می‌شناسند و می‌دانند من كه هستم. پس از چند ماه همان دوست در شهر دیگری با اینیشتین روبرو شد و چون همان پالتوی كهنه را به تن او دید با حیرت پرسید: باز هم كه این پالتو را به تن دارید؟ انیشتین پاسخ داد: چه احتیاجی است؟ این‌جا كه كسی مرا نمی شناسد.

بیش‌تر ما از لباس‌های کهنه و مبلمان نامرغوب شرم داریم، اما بهتر است که از ایده‌های کهنه و فلسفه‌های نامرغوب خجالت بکشیم.

آلبرت اینشتین
استیو جابز برای سال‌های پیراهن تیره و شلوار جین پوشید
از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۰ استیو جابز با لباسی تکراری در برابر رسانه‌ها دیده شد

استیو جابز

استیو جابز بنیان‌گذار کمپانی اپل سال‌ها با پوششی یکسان در برابر چشمان مردم و دوربین‌ها جای گرفت. همان‌گونه که گفتم او برای سال‌ها یک پیراهن تیره و شلوار جین به تن داشت. او دربارهٔ لباس یقه سه سانتی خود گفته بود که 100 تا از آن دارد! او این کار را با هدف کاهش تصمیمات خسته کننده انجام می‌داده است تا بتواند زمانش را به تصمیم‌گیری برای مسائلی مهم‌تراختصاص دهد.

مارک زاکربرگ همیشه تی‌شرت‌های ساده‌ی خاکستری به تن می‌کند

مارک زاکربرگ بیش‌تر اوقات تیشرت خاکستری می‌پوشد

مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ بنیان‌گذار و سرپرست فیس‌بوک را بیش‌تر با تی‌شرت‌های ساده و یک‌رنگ بر تن می‌بینید. مجلهٔ تایم او را بدتیپ‌ترین و بدلباس‌ترین پولدار جهان نامید. او در گفت‌وگو با شبکهٔ بی‌بی‌سی با شلوار جین و دمپایی آدیداس در برابر دوربین نشست! اوعلت پوشیدن لباس تکراری را حفظ انرژی ذهنی خود می‌داند.

باراک اوباما همیشه کت و شلوار خاکستری یا آبی به تن می‌کند
باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا

باراک اوباما

باراک اوباما پرزیدنت آمریکا همیشه کت‌شلوار خاکستری یا آبی به تن می‌کند. او در این‌باره می‌گوید:

من تلاش می‌کنم تصمیم‌گیری‌هایم را کم کنم. من نمی‌خواهم دربارهٔ چیزی که می‌خورم یا می‌پوشم فکر کنم چون باید دربارهٔ چیزهای مهم‌تری تصمیم‌گیری کنم.

باراک اوباما

او در این‌باره درست می‌گوید او به عنوان پرزیدنت آمریکا باید تصمیماتی بگیرد که زندگی میلیون‌ها انسان به آن بستگی دارد. پس در چنین شرایطی سخن گفتن از رنگ و جنس کت‌شلوار کمی مسخره است. نه تنها اوباما، بلکه بسیاری از سیاستمداران جهان پوششی یکسان و یک‌رنگ دارند. برای نمونه می‌توان از آیت‌الله خامنه‌ای، آیت‌الله خمینی، جان کری، استالین و بسیاری کسان دیگر نام برد.ده‌ها نمونه از چهره‌های سرشناس را می‌توانید بیابید که پوششی ساده و یکسان می‌پوشند. اکنون بار دیگر این پرسش را از خود بپرسیم:چرا برخی از چهره‌های سرشناس و پیروز جهان، پوششی ساده و یکسان دارند؟

چرا افراد مشهور لباس تکراری می‌پوشند؟

من به عنوان یک روان‌شناس به این پرسش پاسخ خواهم داد. چهره‌های سرشناس و پیروز جهان که تأثیر شگرفی روی زندگی ما گذاشته یا می‌گذارند باید تصمیم‌گیری‌های ارزشمند و بزرگی در زندگیشان داشته باشند؛ چنین کسانی برای هر ثانیه از زندگیشان برنامه‌ریزی دارند، پس از هدر دادن زمان خودداری می‌کنند. البته توجه داشته باشید که تنها با پوشیدن لباس یکسان و تکراری موفقیت پدید نمی‌آید بلکه این یکحی از گام‌های موثر است و باید در شیوهٔ تفکر، تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی و دیگر زمینه‌های زندگی نیز عملکردی درست داشته باشید تا بتوانید به نتیجه برسید.

1. پول شادی نمی‌آورد.

پول برای شما شادی و آرامش به دنبال نخواهد داشت ولی بی‌پولی هم افسردگی به بار می‌آورد. پول ابزاری برای ارضای نیازهای مادی است. ثروتمندان ولخرج جهان بیش از دیگران به روان‌شناس مراجعه می‌کنند و از این ناراحتند که از زندگی خود دل‌زده هستند و لذت نمی‌برند. دلیل بنیادین این مشکل، ریشه در ولخرجی بیش از اندازه‌شان دارد. یک ثروتمند ولخرج هر چیزی را که ببینید و از آن خوشش بیاید می‌خرد. با گذشت زمان او دنبال خرید چیزهایی خواهد بود که بی‌نقص‌تر باشد میل به کمال‌گرایی در خریدن چیزهای گوناگون کار را به جایی می‌رساند که هیچ چیزی نمی‌تواند احساس لذت را در او ارضا کند و همین باعث دل‌زدگی می‌شود. کسانی مانند مارک زاکربرگ و استیو جابز ثروتمند هستند و چیزهای گران‌بها نیز می‌خرند اما خود را اسیر چیزهای پیرامونشان نمی‌کنند. خوب است بدانید که احتمال بروز وسواس در کسانی که بیش از اندازه در گزینش لباس خود سخت‌گیرند و دنبال کمال‌گرایی در لباس هستند بیش‌تر از دیگران است.

2. تن آدمی شریف است به جان آدمیت *** نه همین لباس زیباست نشان آدمیت

این سرودهٔ زیبای سعدی به ما می‌گوید که ارزش انسان به جان و اندیشهٔ اوست نه چیزی که بر تن می‌کند. کسانی که در جهان شناخته شده‌اند نیازی به این ندارند که با پوشش خود، روی دیگران تاثیرگذار باشند آن‌ها با رفتار و دستاوردهای خود روی ما اثر می‌گذارند. به پیرامون خود نگاهی بیاندازیم. دستاوردهای انیشتین، استیو جابز و یا مارک زاکربرگ زندگی ما را بیش‌تر دگرگون کرده‌اند یا کسانی مانند جاستین بیبر و نیکی میناج؟ به یاد بسپاریم سرشناس و معروف بودن با پیروز بودن بسیار متفاوت است.

3. سادگی، نهایت پیچیدگی است.

این سخن داوینچی روی زندگی استیو جابز اثر بسیار بزرگی داشت. نه تنها در پوشش و لباس او تاثیر این جمله را می‌بینیم بلکه در کالاهای ساخت اپل نیز سادگی به چشم می‌خورد و این سادگی بهترین دلیل پیچیدگی است. بهتر است لباس‌هایی بپوشیم که ساده اما آراسته باشند.

آیا ما نیز باید پوشش یکسان داشته باشیم؟

اگر بر این باورید که شما هم می‌توانید با پوشیدن لباس تکراری در زندگیتان به پیروزی‌های بزرگی دست پیدا کنید اشتباه می‌کنید! پوشش یکسان شاید یک شرط لازم (شرط لازم بسیار بسیار کوچک) باشد اما شرط کافی نیست. کسانی که پیروز و سرشناس هستند، نخست ویژگی‌های گوناگون دیگری را درون خود پدید آورده‌اند. برای نمونه چنین کسانی توانسته‌اند استعداد و توانایی‌های خود را شکوفا کنند، نوآور هستند و به زندگی نگاهی ژرف‌نگرانه دارند. کوشا و پرتلاش هستند و از تنبلی دوری می‌کنند. بیش از دیگران به خواندن و کارهای علمی دل‌بستگی دارند. پس اگر دنبال این هستید که همانند این چهره‌های سرشناس پوششی یکسان به تن کنید نخست این ویژگی‌ها را نیز در خود پدید بیاورید. پس از دستیابی به این ویژگی‌ها می‌توانید لباس‌هایتان را دور بریزید و ده دست لباس از یک رنگ و طرح که با هم مو نمی‌زنند در کمدتان جای دهید!

مزایای پوشیدن لباس تکراری

1. تصمیم‌گیری کم‌تر

تصمیم‌گیری دربارهٔ برخی چیزها هر چند کوچک هم باشند می‌تواند ما را پریشان و کلافه کند. به همان مثال دخترانی برگردیم که با داشتن یک کمد پر از لباس نمی‌دانند چه بپوشند. اگر تنوع را کاهش دهیم می‌توانیم راحت‌تر تصمیم بگیریم وذهنمان را برای تصمیم‌گیری و حل مسائل مهم‌تر آماده نگه داریم. تصمیم‌گیری کمتر به ما کمک می‌کند تا انرژی خودمان را ذخیره کنیم.

2. صرفه‌جویی در زمان

وقت از طلا باارزش‌تر است. به این فکر کنید که در هفته چه قدر از وقت خود را برای انتخاب لباس و ست کردن تلف می‌کنید؛ و این زمان را می‌توانستید صرف چه کارهای مهم‌تری کنید؟

3. کاهش استرس و فشار روانی

برخی افراد هنگام انتخاب لباس با نگرانی‌های گوناگونی روبرو می‌شوند. آن‌ها نگرانند لباسشان برای جایی که می‌روند مناسب باشد. بارها پیش می‌آید که افراد پس از انتخاب لباس و حضور در مهمانی یا جلسه احساس پشیمانی می‌کنند و به این نتیجه می‌رسند که شاید بهتر بود لباس دیگری می‌پوشیدند. این موضوع می‌تواند باعث استرس و فشار روانی در فرد شود. اگر انتخاب لباس‌ها را محدودتر کنیم به مرور استرس ما کاهش پیدا می‌کند و دیگر نگران این مورد نخواهیم بود.

پرسش و پاسخ (FAQ)

چرا افراد مشهور لباس تکراری می‌پوشند؟

این کار با هدف کاهش تصمیم‌گیری، ذخیرهٔ انرژی، کاهش استرس و صرفه‌جویی در وقت انجام می‌شود.

آیا پوشیدن لباس تکراری باعث افسردگی می‌شود؟

تاکنون هیچ شواهدی وجود نداشته که نشان دهد پوشیدن لباس تکراری باعث افسردگی یا کاهش آن شود. اما پوشیدن لباس یکسان به دلیل کاهش تصمیمات و فشار روانی به کاهش استرس می‌انجامد.

کدام افراد مشهور لباس تکراری می‌پوشند؟

آلبرت اینشتین از جمله کسانی بود که لباس یکسان می‌پوشید. باراک اوباما، استیو جابز و مارک زاکربرگ نیز در این فهرست قرار دارند.

آیا شما هم در انتخاب لباس مشکل دارید یا این کار را به سادگی انجام می‌دهید؟ خوشحال می‌شوم اگر تجربه و دیدگاه شما را دربارهٔ لباس تکراری و نیز شیوه‌های انتخاب لباس برای یک مهمانی بدانم.

author-avatar

درباره سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده، آقای روان‌شناس، روانکاو و وب سایکولوژیست هستم.

4 دیدگاه در “راز ساده‌پوشی و لباس تکراری افراد مشهور چیست؟

  1. نسیم گفت:

    پس لابد من آدم بزرگی ام که لباسای طرحدار نمی پوشم و فقط در رنگ تنوع ایجاد می کنم.لباسام یه دست ساده و آستین بلند.فقط در رنگ فرق دارن. عجب. چه بزرگ بودم خبر نداشتم.دچار خودبزرگ بینی‌ می شویم.

    1. همان گونه که در نوشته هم گفتم این تنها یکی از دلایل ساده‌پوشی چنین کسانی هست نه این‌که با ساده‌پوشی آدم بزرگی بشیم

  2. h گفت:

    زیاد وقتتون رو برای تمرکز روی ساده پوشی تلف نکنید۔ وقت خیلی با ارزشتر از اینه که به فکر کردن درباره لباس هدر بره

  3. Asadiyan گفت:

    سلام
    خسته نباشید
    بسیار عالی و آموزنده
    نقل قول‌های انیشتین هم جالب بود برام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *