روان‌شناسی رسانه‌های اجتماعی, روان‌شناسی سایبری

راهکارهای مدیریت زمان در توییتر

راهکارهای مدیریت زمان در توییتر

اگر این نوشته را می‌خوانید به این معنی است که همانند من از کار با توییتر لذت می‌برید ولی دنبال راهکار برای مدیریت زمان در توییتر هستید. توییتر یکی از پرهوادارترین شبکه‌های اجتماعی جهان است کاربران در توییتر به نوشتن چیزهای گوناگون دربارهٔ خودشان، دیگران و زندگی می‌پردازند. شبکه‌های اجتماعی تبدیل به مهمترین ابزارهای ارتباطی برای نشر افکار و رویدادها شده‌اند اما هر چیزی اندازه‌ای دارد. زیاده‌روی در کار با شبکه‌های اجتماعی می‌تواند اعتیاد به اینترنت را به دنبال داشته باشد. برای جلوگیری از اعتیاد به اینترنت نخست باید بتوانیم یک مدیریت زمان درست داشته باشیم. مدیریت زمان، توانایی برنامه‌ریزی و کنترل چگونگی بهره‌گیری از زمان است. ما با مدیریت زمان تلاش می‌کنیم که از هر لحطهٔ زندگیمان بهترین استفاده را ببریم. کسانی که مدیریت زمان خوبی ندارند در رسیدن به اهداف بزرگ زندگیشان با مشکل روبرو می‌شوند. آن‌ها روزها را بدون رسیدن به آرزوهایشان بیهوده سپری می‌کنند. در این نوشته شما را با ساده‌ترین راهکارهای مدیریت زمان در توییتر آشنا می‌کنم.

راهکارهای مدیریت زمان در توییتر

1. پرهیز از بودن بیهوده در توییتر

برخی از کاربرانی که به توییتر اعتیاد دارند به من می‌گویند که «من ساعت‌ها بدون هیچ دلیلی در توییتر هستم بدون این‌که حتی یک توییت بزنم. کاری که انجام می‌دهم این است که توییت‌های دیگران را بخوانم و یا نوشته‌هایشان را لایک کنم. ناگهان به خود می‌آیم و می‌بینم که ساعت‌ها گذشته و من هیچ کاری نکرده‌ام». چنین کاربرانی به بودن در توییتر عادت کرده‌اند. آن‌ها برای این به توییتر نمی‌آیند که کاری انجام دهند آن‌ها برای این به این اپلیکیشن می‌آیند که احساس می‌کنند باید باشند! بهترین راهکار برای چنین کاربرانی این است که پس از رفتن به توییتر اگر با گذشت ۱۰ دقیقه هیچ کاری انجام ندادند و توییتی ننوشتند از توییتر بیرون بیایند. بودن بیهوده در توییتر و گشت زدن همانند دریایی است که شما را درون خود فرو می‌برد. این شما هستید که باید به توییتر دستور دهید نه این‌که توییتر به شما فرمانروایی کند.

2. رفتن دوره‌ای به توییتر برای مدیریت زمان در توییتر

ما در 24 ساعت شبانه‌روز کارهای گوناگونی را انجام می‌دهیم پس اگر بخواهیم ساعت‌های پیاپی در توییتر باشیم نمی‌توانیم به برنامه‌های ارزشمند روزمره برسیم. برای این‌کار تکنیک توییتر دوره‌ای می‌تواند کمک خوبی باشد. برای خود، برنامه‌ریزی کنید که هر ساعت  ۵ تا ۱۰ دقیقه در توییتر باشید و با پایان یافتن این هنگام، از توییتر بیرون بروید. شاید این زمان بسیار اندک به شمار آید ولی با انجام این کار شما نزدیک به 120 دقیقه در شبانه‌روز در توییتر خواهید بود. کم کردن زمان کار با توییتر به شما کمک می‌کند که بودنتان در توییتر هدفمند باشد. اگر بیش از 30 دقیقه در توییتر باشید نمی‌توانید به سادگی از آن بیرون بیایید و مدام دنبال محتوای تازه‌تری می‌گردید که سرگرمتان کند.

3. کاهش دایرهٔ توییت‌ها برای خواندن

آیا همهٔ توییت‌هایی که از دیگران در تایم‌لاین می‌خوانید برایتان سودمند است؟ بسیاری از توییت‌هایی که می‌خوانیم نه تنها مورد پسند ما نیست بلکه می‌تواند برای ما آزاردهنده هم باشد. از آن‌جایی که افراد آزادانه افکارشان را منتشر می‌کنند ما باید دنبال خواندن مطالبی باشیم که به آن علاقه داریم و از خواندن نوشته‌های غیرمرتبط و حتی آزاردهنده خودداری کنیم. بهتر است که دایرهٔ کاربرانی را که دنبال می‌کنید کوچک‌تر کنید. توییتر گزینه‌ای به نام Mute دارد که به شما کمک می‌کند بدون آنفالو کردن کاربرها، از خواندن توییت‌های آنان خودداری کنید. با بهره‌گیری از این گزینه زمان خواندن توییت‌ها را کاهش دهید. اما اگر من باشم ترجیح می‌دهم بدون هیچ رودربایستی این افراد را آنفالو کنم!

پیشنهاد خواندن: آیا کاربران توییتر، اینستاگرام، تلگرام از نظر روانی و شخصیتی با هم تفاوت دارند؟

4. لایک آری لایک نه

دکمهٔ فیو یا همان لایک در توییتر برای برخی از کاربران هیچ مفهومی ندارد. آن‌ها مانند یک روبات هر چیزی را که می‌خوانند و یا حتی نمی‌خوانند لایک می‌کنند! این دکمه برای این ساخته شده که توییت‌ها و نوشته‌هایی را که دوست دارید یا می‌پسندید را برگزینید. برخی گمان می‌کنند بهتر است با لایک کردن به دیگران نشان دهیم که توییت‌هایشان را می‌خوانیم. پیشنهاد من به شما این است که کم‌‎ترلایک کنید. با این کار هنگامی که لایک می‌کنید دیگران خوشحال‌تر خواهند شد. انسان‌ها هر چیزی را که کمیاب‌تر باشد بیش‌تر دوست دارند. به یاد گفت‌و‌گوی دو دوست افتادم که یکی به دیگری گفت: «دربارهٔ اون توییت من که لایک کردی چه نظری داری؟» و دوستش حتی نمی‌دانست که منظور او کدام توییت است. حتی می‌توانست سوگند بخورد که در یک ماه گذشته هیچ توییتی را از او ندیده است. این به خاطر شرطی شدن در لایک کردن است که باید از آن خودداری کنیم.

مدیریت زمان استفاده از توییتر
اگر بتوانیم برای کار با توییتر مدیریت زمان داشته باشیم، کار با این شبکهٔ اجتماعی برای ما لذت‌بخش‌تر می‌شود

5. توییت هدفمند

همهٔ کاربران توییتر دوست دارند که کاربران بیش‌تری دنبالشان کنند. برخی از کاربران گمان می‌کنند که با افزایش توییت‌هایشان می‌توانند آمار دنبال‌کنندگانشان را افزایش دهند. اما آیا به راستی چنین است؟ اگر به شناسه‌های پرهوادار توییتر نگاهی بیاندازید می‌بینید که توییت‌های آن‌ها بسیار اندک است برخی از این کاربران روزانه بیش از یک توییت ندارند. پیشنهاد من به شما این است که تنها در زمینه‌ای که در آن توانایی و چیزی برای گفتن دارید توییت کنید. به یاد بسپارید کیفیت در توییتر مهم است نه کمیت. کسی دوست ندارد بداند که امروز جوراب شما سوراخ است یا این‌که حوصله‌تان سر رفته است.

6. کنترل زمان استفاده با اپلیکیشن برای کنترل استفاده از توییتر

یکی از دلایل کار کردن بیش از اندازه با توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی می‌تواند اعتیاد به اینترنت باشد. خوشبختانه اپلیکیشن‌هایی برای مدیریت کار با تلفن همراه طراحی شده است که به شما کمک می‌کند تا زمان استفاده از تلفن همراهتان را مدیریت نمایید. این کار به کاهش استفاده از اینترنت و مدیریت زمان کمک شایانی می‌کند. چرا می‌گویم این کار را با یک نرم‌افزار انجام دهید؛ چون زمانی که غرق در کار کردن با موبایل یا لپ تاپ خود هستیم گذر زمان را فراموش می‌کنیم و ممکن است ناخواسته زمان زیادی را در شبکه‌های اجتماعی بگذرانیم.

پیشنهاد خواندن: معرفی اپلیکیشن برای کاهش اعتیاد به موبایل

آیا شما هم پیشنهادی برای مدیریت زمان کار با توییتر دارید؟ چند ساعت در روز با شبکه‌های اجتماعی کار می‌کنید؟ راهکارتان را در بخش دیدگاه‌ها با من در میان بگذارید. در نهایت پیشنهاد می‌کنیم ما را در توییتر نیز دنبال کنید.

author-avatar

About سوشیانت زوارزاده

من سوشیانت زوارزاده، آقای روان‌شناس، روانکاو و وب سایکولوژیست هستم.

One thought on “راهکارهای مدیریت زمان در توییتر

  1. Nastale گفت:

    خیلی خوب بود ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *