توییتر یکی از پرهوادارترین شبکههای اجتماعی جهان است کاربران در توییتر به نوشتن چیزهای گوناگون دربارهٔ خودشان، دیگران، زندگی و … میپردازند. شبکههای اجتماعی یکی از راههای سودمند برای کنش اجتماعی است. اما هر چیزی اندازهای دارد. زیادهروی در کار با شبکههای اجتماعی میتواند اعتیاد به اینترنت را به دنبال داشته باشد. برای جلوگیری از اعتیاد به اینترنت نخست باید بتوانیم یک مدیریت زمان درست داشته باشیم. مدیریت زمان، توانایی برنامهریزی و کنترل چگونگی بهرهگیری از زمان است. ما با مدیریت زمان تلاش میکنیم که از کمترین زمان بهترین بهره را ببریم. کسانی که مدیریت زمان خوبی ندارند به آماج و اهداف خود در زندگی دست نمییابند و روزها را بدون رسیدن به آرزوهایشان بیهوده سپری میکنند. در این نوشته شما را با سادهترین راهکارهای مدیریت زمان در توییتر آشنا میکنم.
راهکارهای مدیریت زمان در توییتر
۱. پرهیز از بودن بیهوده
برخی از کاربرانی که به توییتر اعتیاد دارند به من میگویند که «من ساعتها بدون هیچ دلیلی در توییتر هستم بدون اینکه حتی یک توییت بزنم. کاری که انجام میدهم این است که توییتهای دیگران را بخوانم و یا دکمهی لایک توییتر را فشار دهم. ناگهان به خود میآیم و میبینم که ساعتها گذشته و من هیچ کاری نکردهام». چنین کاربرانی به بودن در توییتر عادت کردهاند. آنها برای این به توییتر نمیآیند که کاری انجام دهند آنها برای این به توییتر میآیند که احساس میکنند باید باشند! بهترین راهکار برای چنین کاربرانی این است که پس از رفتن به توییتر اگر با گذشت ۱۰ دقیقه هیچ کاری انجام ندادند و توییتی ننوشتند از توییتر بیرون بیایند. بودن بیهوده در توییتر و گشت زدن همانند دریایی است که شما را درون خود فرو میبرد. این شما هستید که باید به توییتر دستور دهید نه اینکه توییتر به شما فرمانروایی کند.
۲. رفتن دورهای به توییتر
ما در ۲۴ ساعت شبانهروز کارهای گوناگونی را انجام میدهیم پس اگر بخواهیم ساعتهای پیاپی در توییتر باشیم نمیتوانیم به برنامههای ارزشمند روزمرهمان برسیم. برای اینکار تکنیک توییتر دورهای میتواند کمک خوبی باشد. برای خود، برنامهریزی کنید که هر ساعت ۵ تا ۱۰ دقیقه در توییتر باشید و با پایان یافتن این هنگام، از توییتر بیرون بروید. شاید این زمان بسیار اندک به شمار آید ولی با انجام این کار شما نزدیک به ۱۲۰ دقیقه در شبانهروز در توییتر خواهید بود. کم کردن زمان کار با توییتر به شما کمک میکند که بودنتان در توییتر هدفمند باشد.
۳. کاهش دایرهٔ توییتها برای خواندن
آیا همهٔ توییتهایی که از دیگران در تایملاین میخوانید برایتان سودمند است؟ اگر پاسخ شما به این پرسش «نه» است دایرهٔ کاربرانی را که دنبال میکنید کوچکتر کنید. توییتر گزینهای به نام Mute دارد که به شما کمک میکند بدون آنفالو کردن کاربرها، از خواندن توییتهای آنان خودداری کنید. با بهرهگیری از این گزینه زمان خواندن توییتها را کاهش دهید.
پیشنهاد خواندن: آیا کاربران توییتر، اینستاگرام، تلگرام از نظر روانی و شخصیتی با هم تفاوت دارند؟
۴. لایک آری لایک نه
دکمهٔ فیو یا همان لایک در توییتر برای برخی از کاربران هیچ مفهومی ندارد. آنان همانند یک روبات هر چیزی را که میخوانند و یا حتی نمیخوانند فیو میکنند! این دکمه برای این ساخته شده است که توییتها و نوشتههایی را که دوست دارید یا میپسندید را برگزینید. برخی گمان میکنند بهتر است با لایک کردن به دیگران نشان دهیم که توییتهایشان را میخوانیم. پیشنهاد من به شما این است که کمتر از این دکمه بهره بگیرید. با این کار هنگامی که لایک میکنید دیگران خوشحالتر خواهند شد. انسانها هر چیزی را که کمیابتر باشد بیشتر دوست دارند.
۵. توییت هدفمند
همهٔ کاربران توییتر دوست دارند که کاربران بیشتری دنبالشان کنند. برخی از کاربران گمان میکنند که با افزایش توییتهایشان میتوانند آمار دنبالکنندگانشان را افزایش دهند. اما آیا به راستی چنین است؟ اگر به شناسههای پرهوادار توییتر نگاهی بیاندازید میبینید که توییتهای آنها بسیار اندک است برخی از این کاربران روزانه بیش از یک توییت ندارند. پیشنهاد من به شما این است که تنها در زمینهای که در آن توانایی و چیزی برای گفتن دارید توییت کنید. به یاد بسپارید کیفیت در توییتر مهم است نه کمیت. کسی دوست ندارد بداند که امروز جوراب شما سوراخ است یا اینکه حوصلهتان سر رفته است.
۶. کنترل زمان استفاده با اپلیکیشن
یکی از دلایل کار کردن بیش از اندازه با توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی میتواند اعتیاد به اینترنت باشد. خوشبختانه اپلیکیشنهایی برای مدیریت کار با تلفن همراه طراحی شده است که به شما کمک میکند تا زمان استفاده از تلفن همراهتان را مدیریت نمایید. این کار به کاهش استفاده از اینترنت و مدیریت زمان کمک شایانی میکند.
پیشنهاد خواندن: معرفی اپلیکیشن برای کاهش اعتیاد به موبایل
آیا شما هم پیشنهادی برای مدیریت زمان کار با توییتر دارید؟ راهکارتان را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
خیلی خوب بود ممنون.