کتاب و مجله

کتاب روان‌شناسی اهمالکاری، غلبه بر تعلل ورزیدن

کتاب روانشناسی اهمالکاری غلبه بر تعلل ورزیدن از آلبرت الیس و ویلیام جیمز نال

کتاب روان‌شناسی اهمالکاری، غلبه بر تعلل ورزیدن نوشتهٔ دکتر آلبرت الیس و دکتر ویلیام جیمز نال یکی از کتاب‌های راهنمای گام به گام خوب و موثر برای رها شدن از چنگال تنبلی و اهمال‌کاری است. اهمالکاری و تنبلی چیزی است که همهٔ ما هر روز با آن روبرو می‌شویم. از دیدگاه روان‌شناختی تنبلی رفتاری فراگیر است که هر کسی می‌تواند به آن دچار باشد. شاید برایتان پیش آمده باشد که کارهای فراوانی برای انجام دادن داشته باشید ولی به دلایل گوناگون از انجام آن خودداری کنید. شاید خواندن همین نوشته هم برای شما سخت باشد. تاکنون به این اندیشیده‌اید که چه چیزی ما را به سوی تنبلی می‌کشاند؟ چگونه می‌توان از تنبلی پرهیز کرد؟

 

دربارهٔ کتاب روانشناسی اهمال کاری غلبه بر تعلل ورزیدن

برای بیان ارزشمندی این کتاب کافی است که بدانیم یکی از نویسندگان آن آلبرت الیس است. آلبرت الیس یکی از بزرگترین روان‌شناسان آمریکایی است که در زمینهٔ درمان اختلالات روانی فعالیت اثربخشی داشته است. او آثار و پژوهش‌های گوناگونی دربارهٔ رفتارهای انسان و شناخت داشته و جایزه‌های گوناگونی در زمینهٔ روان‌شناسی به وی اهدا گردیده است. اما از این که بگذریم به محتوای این کتاب می‌رسیم. این کتاب به خوبی نشان می‌دهد که اهمال‌کاری موضوعی خاص برای طبقه‌ای خاص از جامعه نیست.

هر کسی در هر سن و جایگاه اجتماعی ممکن است به اهمال‌کاری دچار شود چه بسا دانشجویان و دانش‌آموزان بیش از طبقهٔ کارگر درگیر این مشکل می‌شوند. این کتاب به شما کمک می‌کند تا عوامل اساسی که ممکن است انسان را دچار اهمال کند شناسایی نمایید و ببینید که کدام یک از این موارد در شما صادق است. سپس با راهکارهایی که در این کتاب به آن اشاره می‌شود می‌توانید برای حل این مشکلات تلاش نمایید.

سرفصل‌های کتاب روانشناسی اهمالکاری

  • اهمالکاری و ویژگی‌های آن
  • علل اساسی اهمالکاری
  • رویکرد منطقی اهمال کاری
  • غلبه بر اهمال کاری ناشی از خودکم‌بینی
  • اشتیاق در لذت‌جویی کوتاه‌مدت
  • اهمال‌کاری ناشی از دشمنی
  • تنبیهات و شرطی شدن اجتنابی
  • روش به فردا واگذاری
  • اهمال‌کاری به دلایل قابل توجیه
جلد کتاب روانشناسی اهمالکاری دکتر الیس

نشانه‌های اهمال‌کاری چیست؟

  1. یکی از دلایلی که می‌تواند مانع انجام کار شود این است که انجام شدن آن در حال حاضر برای ما یک ضرورت نباشد. در نتیجه ما دوست داریم که کار را به انجام برسانیم و از نتیجهٔ آن در آینده بهره‌مند شویم. اما چون در حال حاضر ضروری نیست درگیر اهمال می‌شویم.
  2. بدون داشتن دلیل مشخص از انجام کاری خودداری می‌کنیم.
  3. کارها را در آخرین لحظه و با عجله انجام می‌دهیم.
  4. به طور ناخودآگاه به اهمال‌کاری می‌پردازید.
  5. از برنامه‌ریزی کردن برای انجام کارهایتان خودداری می‌کنید.

مشخصات کتاب

نام: روان‌شناسی اهمالکاری غلبه بر تعلل ورزیدن

نویسنده: دکتر آلبرت الیس و دکتر ویلیام جیمز نال

مترجم: دکتر محمدعلی فرجاد

انتشارات: رشد

شابک: 8-32-7537-964

بخشی از مقدمهٔ کتاب

چه تعداد از تحصیل‌کرده‌ها به اهمالکاری عادت دارند و کارهای خود را از امروز به فردا می‌سپارند؟ این پرسش جدی است. چه کسی می‌تواند به آن پاسخ دهد؟ قطعاً هیچ‌کس! با کمال تعجب تاکنون کسی در این‌باره به مطالعهٔ علمی نپرداخته، اما حدس ما آن است که 95% مردم به این بیماری دچار هستند.
آیا تاکنون به این موضوع اندیشیده‌اید؟ تا جایی که ما می‌دانیم و بررسی‌های ما دربارهٔ افراد به ویژه دربارهٔ پژوهش‌های بالینی روانشناسی نشان می‌دهد، این عادت در جوامع گوناگون شایغ است و روندی گسترده دارد. نه تنها دانش‌پژوهان بلکه نویسندگان نیز به این بیماری دچار هستند. برای نمونه، بسیاری از نویسندگان نوشته‌های خود را سر وقت به ویراستاران نمی‌دهند. در نتیجه کارشان همیشه با تأخیر زیاد همراه است!

نمونه‌ای از اهمالکاری

درخواست‌کنندگان مشاغل برای آگاهی یافتن از شرایط استخدام، زمان آغاز کار (دوره‌ها) یا زمان آغاز آزمون‌ها و هزاران موضوع دیگری که زیر این آسمان کبود امکان وجود داشتن آن می‌رود، در ابتدا فرم‌های لازم را با شتاب دریافت می‌کنند و به خودشان وعده می‌دهند که هر چه زودتر تکمیلشان کنند و به مسئولان امر بسپارند، ولی در نهایت شگفتی در آخرین روز و شاید هم در آخرین ساعت مهلت مقرر، به تنظیم آن‌ها می‌پردازند و یا پس از پایان یافتن زمان تعیین شده آن‌ها را به سازمان‌های مربوط می‌فرستند یا این‌که هرگز نمی‌فرستند.این رفتارهای غیر منطقی به چه دلایلی رخ می‌دهند؟ زیان‌های مادی فراوانی به همین دلیل عاید افراد می‌شود! چه کسی در بین ما به موقع به اخطاریه‌های مالیاتی ترتیب اثر می‌دهد؟ چه کسی سر موعد مقرر قرارهای خود حاضر می‌شود؟

تنها کسی که در این‌باره بررسی کرده «پل . ت . رنجن‌باخ» که کتابی در این زمینه به نام «بررسی تاریخی علل اهمال‌کاری» تألیف و تاریخچهٔ آن را ارائه کرده است. این کار اگر چه پژوهشی جالب است اما کمک چندانی به روشن شدن مسئله نکرده است. به نظر شما این موضوع در خور توجه نیست؟ چه چیزی باعث شده است که کسی تا به امروز سراغ تحقیق دربارهٔ آن نرفته است؟

ما این موضوع را مورد بررسی قرار داده‌ایم و به آن ادامه خواهیم داد زیرا معتقدیم که این رفتار از یک نوع بیماری سرچشمه می‌گیرد و ما آن را رفتاری ناپسند می‌دانیم و از پیامدهای ناخوشایند آن آگاهیم. ما نمی‌گوییم که آثار آن به صورت بارز در زندگی روزانهٔ فرد ظاهر می‌شود. شاید هم این‌چنین باشد. اما بر این باوریم که زیان‌های آن در نهایت مهم و قابل توجه است. در مجموع عادت زشتی است که هر فردی باید تا حد امکان از آن بپرهیزد.

فصل اول کتاب روانشناسی اهمالکاری

اهمالکاری به چه معناست؟

اهمالکاری یعنی به تعویق انداختن و به آینده موکول کردن کاری که می‌خواهیم انجامش دهیم. اما هر کسی برداشت خودش را در این مورد دارد و افراد مختلف این را به گونه‌های متفاوتی معنی می‌کنند.

  1. شما می‌خواهید کاری را به انجام رسانید و این کار در آینده برای شما نتایجی دارد که شاید هم‌اکنون ضروری به نظر نمی‌رسد.
  2. برای انجام آن کار تصمیم جدی نگرفته‌اید.
  3. بدون دلیل روشنی انجام کارها را به تأخیر می‌اندازید.
  4. نتایج ناخوشایند «به تعویق انداختن» را می‌بینید.
  5. با این‌که شرایط نامطلوب را می‌بینید باز هم انجام کارها را به تعویض می‌اندازید.
  6. خودتان را به خاطر اهمال‌کاری سرزنش می‌کنید یا از خودتان دفاع می‌کنید.
  7. ناخودآگاهانه به اهمال کاری ادامه می‌دهید.
  8. شاید هرگز کارتان را انجام ندهید یا در آخرین لحظات با اکراه به انجامش رسانید یا با تأخیر انجامش دهید.

تنبلی از دید من همانند هفت‌خان رستم است که برای شکست آن نیازمند زور بسیاری نیستید. تنها باید راه پیروزی در هر خان را بیاموزید. کتاب روان‌شناسی اهمال‌کاری – غلبه بر تعلل ورزیدن نوشته‌ی دکتر آلبرت الیس و دکتر ویلیام جیمز نال به شما کمک می‌کند که در برابر اژدهای چند سر تنبلی هرکول شوید! دکتر محمدعلی فرجاد برگردان پارسی روان و خوبی برای این نسک نوشته است و می‌توانید آن را از انتشارات رشد خریداری کنید.

تنبل نباشید و بخوانید 😉

زبان این نوشته:  English     Persian

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *