گوناگون

آیا بازیگران و سلبریتی‌ها به روان‌شناس نیاز دارند؟

آیا بازیگران و سلبریتی‌ها به روان‌شناس نیاز دارند؟

شاید سلبریتی و مشهور شدن آرزوی بسیاری از نوجوانان و جوانان باشد. انسان به طور ذاتی دوست دارد کانون توجه دیگران باشد. اما اگر مورد توجه قرار گرفتن از اندازه بگذرد آزاردهنده خواهد شد. برخی از سلبریتی‌ها در مصاحبه‌های خود می‌گویند که دنیای یک سلبریتی بسیار سخت و رنج‌آور است. بارها خبر خودکشی سلبریتی‌ها ما را شوکه کرده است. این نشان می‌دهد که باید مشکلات سلبریتی‌ها و افراد مشهور را جدی بگیریم. من در این نوشته به بررسی مشکلاتی که ممکن است برای یک سلبریتی یا فرد مشهور پیش بیاید می‌پردازم. این نوشته با هدف آگاهی عمومی نگاشته شده و به هیچ عنوان به دنبال توهین به سلبریتی‌ها یا افراد مشهور نیستیم.

چرا بازیگران و سلبریتی‌ها به روان‌شناس نیاز دارند؟

پژوهش‌های روان‌شناسی انجام شده دربارهٔ بازیگران

یک مطالعه در آمریکای شمالی به مقایسه ۲۱۴ بازیگر با افراد عادی پرداخت. این پژوهش توسط پروفسور آدرین فورنهام روان‌شناس و استاد دانشگاه روان‌شناسی لندن با همکاری مارک دیویسن بازیگر معروف انجام شد؛ و در ژورنال روان‌شناسی فرهنگ رسانه‌ای (The Journal Psychology of Popular Media Culture) به چاپ رسیده است. یافته‌های این پژوهش نشان داد که بازیگران بیش از دیگران در خطر اختلالات شخصیت به ویژه اختلال شخصیت نمایشی، شخصیت مرزی، شخصیت وسواسی اجباری و دیگر اختلالات روانی هستند.

تحقیق دیگری در دانشگاه آدلاید نشان داد که بازیگران استرالیایی در خطر طیف گسترده‌ای از تهدیدات سلامت روان هستند. پژوهشگران در این مطالعه، به بررسی عمیق ۲۰ بازیگر سرشناس استرالیایی پرداختند. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که با وجود ویژگی‌‌های مثبت بازیگران (مانند رشد فردی و پیشرفت شغلی)، آن‌ها در خطر افسردگی، روابط پیچیدهٔ میان‌فردی، افکار مزاحم و وسواسی و اختلالات اضطرابی قرار دارند.

بروز افسردگی و اختلالات خلقی در سلبریتی‌ها و بازیگران

یک فرد مشهور برای ساده‌ترین کارها باید زمان زیادی صرف کند. هنگامی که می‌خواهد یک بلیط هتل رزرو کند و از تعطیلاتش لذت ببرد یا زمانی که می‌خواهد به سینما برود و فیلمی را تماشا کند، ناچار است تمام وقتش را صرف لبخند زدن و گفت‌و‌گو با هوادارانش کند. هنگامی که یک سلبریتی چیزی را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارد، واکنش‌های مثبت و منفی در پی خواهد داشت. به همان اندازه که بازخوردهای مثبت برای فرد خوشایند است بازخوردها منفی او را آزار می‌دهد. این مسائل شاید برای بیش‌تر مردم طبیعی باشد و گمان کنند رفتارهایشان سلبریتی‌ها را خوشحال می‌کند. اما زمانی شوکه می‌شوند که خبر خودکشی شخصیت‌های مورد علاقه‌شان را می‌شنوند. چرا مرلین مونرو، رابین ویلیامز، ارنست همینگوی، ونگوگ و دیگر چهره‌های سرشناس ناگهان در اوج شهرت و ثروت دست به خودکشی می‌زنند؟ هواداران هیچ‌گاه متوجه نمی‌شوند که این افراد از اختلالات افسردگی و دوقطبی رنج می‌برند. اختلالات خلقی می‌تواند میل به مرگ و خودکشی را به همراه داشته باشد. صحبت‌های لیدی گاگا در این زمینه امیدبخش است. او بارها دربارهٔ اختلال افسردگی که داشت و سال‌‌ها عذابش داد صحبت کرد. او همواره تلاش کرده که به مردم بگوید باید سلامت روان را جدی گرفت.

اختلالات شخصیتی در افراد معروف

احتمال بروز اختلالات شخصیت در افراد سرشناس بالاست. احتمال دچار شدن به اختلال شخصیت خودشیفته در یک فرد مشهور چند برابر یک فردی عادی است. سلبریتی‌ها میل شدیدی به کانون توجه بودن و مورد تایید دیگران قرار گرفتن دارند. بعضی از افراد برای مورد توجه قرار گرفتن دست به هر کاری می‌زنند. در اینستاگرام افرادی را می‌بینید که حاضرند هر کاری انجام دهند تا دیگران به آن‌ها توجه کنند. این می‌تواند زمینه‌ساز بروز اختلال شخصیت نمایشی شود. چهره‌های سرشناس به دنبال این هستند که تصویری کامل و موفق را از خود به نمایش بگذارند. به همین خاطر است که برخی از خوانندگان، هنرمندان یا بازیگران به شدت کمال‌گرا هستند. اگر کمال‌گرایی از حالت طبیعی خارج شود و حالت بیمارگونه به خود بگیرد فرد را دچار اختلال شخصیت وسواسی اجباری می‌کند.

اختلال اضطراب اجتماعی در افراد مشهور

مردم همیشه رفتار و گفتار چهره‌های سرشناس را زیر نظر دارند. معمولاً کوچک‌ترین اشتباهی که از یک سلبریتی یا بازیگر دیده شود، در نگاه مردم همانند یک فاجعه به چشم می‌آید. در حالی که بیش‌تر مردم همین اشتباهات را در شبانه‌روز انجام می‌دهند. این زیر ذره‌بین بودن باعث می‌شود که یک سلبریتی بیش از دیگران روی رفتارهایش تمرکز کند. سلبریتی‌ها همیشه نگران این هستند که مبادا رفتار یا گفتارشان واکنش بدی به همراه داشته باشد. آن‌ها همیشه نگران هستند که مورد قضاوت، توهین یا طرد شدن از سوی مردم قرار نگیرند. این حساسیت و نگرانی زمینه را برای بروز اختلال اضطراب اجتماعی فراهم می‌کند.

آگورافوبیا در افراد مشهور

برای یک فرد مشهور رفتن به مکان‌های شلوغ می‌تواند رنج‌آور باشد. مردم خواستار لبخند و واکنش مثبت از سوی افراد مشهور هستند. اما نمی‌دانند که آن‌ها چه فشار و ناراحتی را در برخورد با حجم وسیع افراد تحمل می‌کنند. فرض کنید دور تا دور شما را افرادی گرفته باشند که بخواهند با شما عکس بگیرند یا از شما امضا بخواهند؛ و پیاپی فلش‌های دوربین را ببینید. این حالت می‌تواند در شما اضطراب شدید را به همراه داشته باشد. برای همین است که رفتن به یک پارک یا سینما شاید برای همه لذت‌بخش باشد ولی برای یک فرد مشهور می‌تواند به کابوس تبدیل شود. این حالت می‌تواند زمینه‌ساز اختلال آگورافوبیا یا ترس از مکان‌های باز شود.

اعتیاد در سلبریتی‌ها

اعتیاد یکی از مشکلاتی است که برخی از سلبریتی‌ها با آن دست به گریبان هستند. اعتیاد نه تنها زندگی را دچار نابسامانی می‌کند بلکه آیندهٔ انسان را به ویرانی می‌کشاند. اکنون فرض کنید یک چهرهٔ سرشناس دچار اعتیاد به مواد مخدر یا الکل شود. در این حالت او با دستان خود آیندهٔ شغلی و جایگاه اجتماعیش را ویران کرده است.

آیا بازیگران و سلبریتی‌ها به روان‌شناس نیاز دارند؟

چرا سلبریتی‌ها از رفتن پیش روان‌شناس خودداری می‌کنند؟

احساس ضعف و کاستی

بیش‌تر سلبریتی‌ها رفتن پیش روان‌شناس و مشاور را نشانهٔ ضعف و حقارت می‌دانند. این افراد به کمک مکانیزم دفاعی انکار از پذیرش مشکلاتشان خودداری می‌کنند. با پاک کردن صورت مسئله نه تنها مشکلات فرد حل نمی‌شود بلکه عمیق‌تر هم می‌شود. در نتیجه فرد بیش از پیش در زندگی فردی و شغلی خود احساس نابسامانی و رنج می‌کند.

ترس از مورد قضاوت قرار گرفتن

ترس از قضاوت شدن عامل دیگری است که باعث می‌شود افراد معروف از رفتن پیش روان‌شناس خودداری کنند. اما حقیقت این است که روان‌شناسان دست به قضاوت افراد نمی‌زنند. آن‌ها تلاش می‌کنند تا شرایط درمانجو را درک کنند و برای حل مشکلات در کنارشان باشند.

آشکار شدن مشکلات برای مردم

سلبریتی‌ها از رفتن پیش روان‌شناس خودداری می‌کنند چون نگران بازتاب این جلسات در رسانه‌ها هستند. اما باید در نظر داشته باشیم که مهم‌ترین اصل کار یک روان‌شناس رازداری است. روان‌شناس رازها و گفته‌های درمانجو را برای دیگران آشکار نمی‌کند. به یاد بسپاریم آن‌چه که در اتاق روان‌شناس پیش می‌آید از اتاق بیرون نخواهد رفت.

آیا مشاوره و روان‌درمانی به خلاقیت و پیشرفت هنرمندان و سلبریتی‌ها کمک می‌کند؟

هدر گراهام بازیگر آمریکایی می‌گوید: «بازیگری روایت داستان است و شما مسئولیت بیان بخشی از این داستان را دارید». او دربارهٔ اثر مشاوره روی بازیگریش می‌گوید: «در برخی از زمینه‌ها جلسهٔ مشاوره بیش‌تر از کلاس بازیگری کمک می‌کند. شما یاد می‌گیرید که چرا به روش‌های خاصی رفتار می‌کنید و واکنش نشان می‌دهید. از احساسات و پویایی درونی خود بهتر آگاه می‌شوید. بنابراین می‌توانید انسان واقعی‌تری را به تصویر بکشید».

یک روان‌شناس و مشاور چه کمکی می‌تواند به سلبریتی یا فرد معروف کند؟

  • شناسایی و درمان اختلالات روان‌شناختی
  • بهبود روابط میان‌فردی
  • خودشکوفایی
  • افزایش انگیزه و توانمندی‌های شغلی
  • کمک به حل چالش‌های روزمره
  • شخصیت‌شناسی برای اجرای نقش بازیگری
  • درمان اعتیاد
  • و دیگر مشکلاتی که افراد به آن دچار می‌شوند

ما در گروه آقای روان‌شناس آمادهٔ ارائه خدمات مشاوره و روان‌درمانی هستیم. با ما گفت‌و‌گو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *