نقد روانشناسی فیلم تحت درمان (In Treatment)
سریال تحت درمان با دوبله فارسی شبکه جم این روزها هواداران فراوانی پیدا کرده است. این سریال پیشتر به صورت زیرنویس در دسترس بود اما مورد توجه مردم قرار نگرفته بود. اما دوبله شدن آن زمینه را برای افزایش بینندگان فراهم کرد. در این نوشته شما را با سریال تحت درمان (In Treatment) آشنا خواهم کرد.
سریال تحت درمان (In Treatment)
سریال تحت درمان (In Treatment) یک درام آمریکایی و محصول کمپانی فیلمسازی HBO است. این فیلم داستان یک روانشناس است که در جلسات روانکاوی با درمانجویان خود به گفتوگو میپردازد. پخش این سریال در ۲۸ ژانویه ۲۰۰۸ به طور رسمی آغاز شد. گابریل برن در این فیلم به عنوان بازیگر اصلی نقش دکتر پاول را بازی میکند. این سریال توانست نظر بسیاری از منتقدان سرسخت را جلب و آنان را به تحسین وادارد. سریال تحت درمان توانسته جوایز گوناگونی مانند امی، گلدن گلوب، جایزه انجمن نویسندگان آمریکا و جایزه انجمن کارگردانان آمریکا را از آن خود کند. این فیلم یک شاهکار در زمینهٔ روانشناسی است که پیشتر به صورت زیرنویس فارسی در دسترس بود و خوشبختانه شبکه جم این سریال را به فارسی دوبله کرده است.
داستان فیلم تحت درمان (In Treatment)
فیلم تحت درمان در اتاق روانشناسی به نام دکتر پاول وستون آغاز میشود. زنی در حال اشک ریختن و سخن گفتن با روانشناس خویش است و میخواسته جلسهاش را کنسل کند اما در نهایت پیش روانشناسش آمده تا تحت درمان روانکاوی قرار گیرد. دکتر وستون روانکاوی جذاب و تا اندازهای خشک است که تلاش میکند مشکلات درمانجویانش را برطرف نماید. داستان این فیلم شامل جلسات ۳۰ دقیقهای درمانجویانی است که پیش دکتر پاول وستون میآیند. نکتهٔ مهم دربارهٔ فیلم این است که هیچ فلش بکی ندارد و سکانس عوض نمیشود. دکتر وستون خود نیز با مشکلاتش دست به گریبان است و گاهی پیش روانشناسی به نام جینا تول (Gina Toll) میرود تا بتواند از کمک او بهرهمند شود.
نقد روانشناسی سریال تحت درمان (In Treatment)
تحت درمان یک شاهکار در زمینهٔ روانشناسی به شمار میرود. این فیلم برای روانشناسان و روانکاوان بسیار سودمند است و همچنین کسانی که به مفاهیم روانشناسی و روانکاوی علاقهمند هستند را به سوی خود میکشاند. اما نمیتوان آن را به عنوان سریالی سرگرم کننده در نظر گرفت. نیویورک تایمز دربارهٔ این فیلم مینویسد: «مخاطبان هیچ سریالی تا این اندازه با شخصیتهای داستان احساس آشنایی و همزادپنداری نمیکنند». علت این توصیف این است که شخصیتهای این فیلم بدون هیچ نقاب و پنهانکاری از مشکلات، رنجها و اشتباهاتشان سخن میگویند؛ و این همان چیزی است که ما به عنوان یک انسان هر روز انجام میدهیم و گاهی به کمک مکانیزمهای دفاعی روی آن سرپوش میگذاریم. شخصیتهای این فیلم به خوبی توانستهاند با بهرهگیری از زبان بدن مفاهیم را به مخاطب منتقل نمایند و این موضوع توانسته به طور قابل قبولی کوتاه بودن دیالوگها را جبران نماید.
یکی از نکات مهم فیلم تحت درمان این است که نشان میدهد یک روانشناس در زندگی شخصی خود میتواند با چالشها و مشکلات گوناگون روبهرو شود. در نتیجه باور نادرست مردم دربارهٔ روانشناسان را درهم میشکند. باور نادرستی که میگوید روانشناسان افرادی کامل و بدون هیچ مشکلی هستند.
این نوشته تکمیل خواهد شد…
بسیار برنامه خوبیه من دنباش میکنم و بسیار تونسته آگاهی منو بالا ببره . من سپاسگذاری میکنم از انتخاب خوب شما ????
سریال فوق العاده ای بود. عامه پسند نیست ولی بیننده می تونه همذات پنداری بکند. ولی واقعا فرد را در مسائل عقل عملی و روانشناسی به شدت گیج می کند واقعا جذاب
سریال فوقالعاده و درجه یکی است.
ولی چون دیالوگها در زمان روانکاوی تخصصی است، گاهی جملات به درستی بیان نمی شوند یا احتمالا ترجمه گاهی همراه با اشکال است و به همین دلیل فهم آن بعضا با اشکال همراه می شود.
مطلبتون بسیار مفید بود