روانکاوی, فیلم روانشناسی

فیلم مستند روان‌شناسی یونگ؛ حکمت رویا Wisdom of The Dream

فیلم مستند روان‌شناسی یونگ؛ حکمت رویا Wisdom of The Dream

مستند حکمت رویا یا The Wisdom of The Dream، مستند روان‌شناسی جالبی درباره‌ی کارل گوستاو یونگ روانکاو سرشناس است که در سال ۱۹۸۹ در بریتانیا به کارگردانی استفان سگالر در ۳ بخش ساخته شده است. کارل گوستاو یونگ برجسته‌ترین شاگرد زیگموند فروید و از نخستین روانکاوان جهان بود. او روانکاوی سوئیسی بود که در رشد و پیشرفت دانش روانکاوی و شناخت انسان نقش به سزایی داشت. هر چند که او در گذر زمان برخی از دیدگاه‌های زیگموند فروید (پدر روانکاوی) را به باد انتقاد گرفت و آن‌ها را نادرست خواند اما با همه‌ی کشمکش‌هایی که میان فروید و یونگ پیش آمده بود نمی‌توانیم اهمیت کار یونگ را در پیشبرد روانکاوی انکار کنیم.

درباره‌ی فیلم مستند روان‌شناسی یونگ، مستند حکمت رویا Wisdom of The Dream

مستند روان‌شناسی حکمت رویا به بررسی زندگی، دیدگاه‌ها و کارهای یونگ در زمینه‌ی دانش روانکاوی و شناخت انسان می‌پردازد. درون‌مایه و محتوای فیلم مستند یونگ، بر پایه‌ی زندگی‌نامه‌اش که پس از ۸۰ سالگی نگاشته است و نیز گفته‌ها و خاطرات دیگر روان‌شناسان و روانکاوان درباره‌ی او ساخته شده است. هم‌چنین در این فیلم با نظریه‌ها و دیدگاه‌های یونگ پیرامون خواب، خودآگاه و ناخودآگاه، پرسنا، تداعی و … تا اندازه‌ای آشنا می‌شوید. فیلم با نمایش جشن فازناخت آغاز می‌شود و مردمی را با نقاب‌های خاص و ترسناک نمایش می‌دهد. این نقاب‌ها اشاره به دیدگاه یونگ و نظریه‌ پرسنا دارد.

بخشی از این فیلم برای من نسبت به دیگر بخش‌های آن دلچسب بود بخشی که بررسی شخصیت او از نگاه خودش می‌پردازد. یونگ در زندگی‌نامه‌اش این‌گونه نوشته است: «من تنها بازی می‌کردم. روزها یا خیال‌بافی می‌کردم و یا در جنگل پرسه می‌زدم و دنیای اسرارآمیز خودم را داشتم. الگوی رابطه‌ی من با جهان، از پیش تعیین شده بود، حتی امروز هم مانند گذشته آدم گوشه‌گیری هستم برای این‌که من چیزهایی را درک و حس می‌کنم که دیگران نمی‌دانند و معمولاً هم نمی‌خواهند بدانند».
این فیلم تا اندازه‌ای به بزرگنمایی و اعراق درباره‌ی یونگ می‌پردازد با این حال چشم‌انداز بسیار خوبی از شسخصیت یونگ و دیدگاه‌هایش را به بیننده نشان می‌دهد. پیشنهاد می‌کنم اگر روانکاو یا دانشجوی روان‌شناسی هستید این فیلم را ببیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *