درمان شوپنهاور یکی از رمانهای زیبای اروین یالوم روانپزشک و بنیانگذار روانشناسی وجودی (اگزیستانسیال) است که در سال ۲۰۰۵ به چاپ رسید. این کتاب را نمیتوان یک اثر داستانی ساده انگاشت بلکه میتوان آن را برادر دوقلوی کتاب رواندرمانی گروهی دانست. در این کتاب روایت زندگی یک روانشناس دچار بیماری ملانوم است که هر هفته در کنار درمانجویانش که به جلسهٔ رواندرمانی گروهی آمدهاند مینشیند و به کمک به آنها میپردازد. این کتاب به اندازهای شیوا و زیبا نوشته شده است که هر کسی چه روانشناس باشد و چه نباشد را به سوی خود میکشاند. در این نوشته شما را با کتاب درمان شوپنهاور اثر اروین یالوم آشنا خواهم کرد.
درباره کتاب درمان شوپنهاور اروین یالوم
کتاب درمان شوپنهاور رمانی جذاب و دلنشین است اما خالی از محتوای روانشناختی نیست. همانگونه که گفتم یالوم در کتاب رواندرمانی گروهی درمانگران را مخاطب خود قرار داده است و با آنها دربارهٔ اثربخشی و چگونگی برگزاری جلسات گروهدرمانی سخن میگوید. اما در کتاب درمان شوپنهاور وی از زاویهای دیگر و به صورت داستانی جلسات گروه درمانی را به تصویر میکشد. در این کتاب بیش از آنکه دنبال آموزش فنون باشد میخواهد روابط میانفردی و احساسات درمانجویان در جلسات گروه درمان را در ذهن مخاطب تصویرسازی نماید. یالوم در این رمان دو شخصیت اصلی دارد یکی دکتر جولیوس هرتسفلد که روانشناسی توانمند است و دیگری فیلیپ که درمانجویی است که توسط هرتسفلد درمان نشد؛ اما توانست با مطالعه در فلسفه درمان خود را در میان گفتارهای فیلسوفان به ویژه آرتور شوپنهاور بیابد و در پایان تبدیل به روانشناس فسلفی شود.
چکیده کتاب درمان شوپنهاور
شخصیت جولیس هرتسفلد در رمان درمان شوپنهاور
دکتر جولیس هرتسفلد روانشناسی توانمند و باتجربه است که سالها به درمان اختلالات روانشناختی به صورت فردی و برگزاری جلسات گروه درمانی پرداخته است. وی با مراجعه به پزشک متوجه میشود که به یک بیماری سخت به نام ملانوم (نوعی سرطان) دچار شده است. پزشک به وی میگوید که تقریباً یک سال دیگر زنده خواهد بود. وی ابتدا دچار ناامیدی میشود اما تلاش میکند تا روحیهٔ خود را بازیابی کند. در این میان تصمیمی عجیب میگیرد. تصمیم میگیرد که با چند تن از درمانجویانی که جلساتشان مدتهاست به پایان رسیده تماس بگیرد و با آنها به گفتوگو بپردازد. وی با بررسی پروندههای قدیمی یاد مراجعی به نام فیلیپ اسلیت میشود. جولیس با وجود اینکه چند سال برای وی جلسات رواندرمانی را برگزار کرده بود نتوانست وی را درمان کند. در نتیجه فیلیپ به درمانش پایان داده بود.
شخصیت فلیپ اسلیت در رمان درمان شوپنهاور
فیلیپ اسلیت یکی از سرسختترین درمانجویان جولیس هرتسفلد است. ی فردی بیعاطفه و سرد است که در گذشته به اعتیاد جنسی دچار بوده است. او برای درمان به مدت ۳ سال هر هفته به جلسات رواندرمانی فردی میآید اما بدون درمان شدن به جلسات خود پایان میدهد. وی در زمینهٔ شیمی تخصص دارد و به ساخت سم برای یک شرکت دفع حشرات میپردازد. جولیس از فیلیپ به عنوان یکی از شکستهای خود یاد میکرده است چون نتوانست وی را درمان کند. اما زمانی که دوباره وی با فیلیپ برخورد میکند میبیند که وی تغییر کرده است. رفتارهای ناهنجار را کنار گذاشته و مشاور فلسفی شده است. اما کماکان فیلیپ فردی منضبط، سرد و بیعاطفه است که از ارتباط با انسانها خودداری میکند. رفتارهای او تا حد زیادی همانند رفتارها و افکار شوپنهاور است. او به جولیس میگوید شوپنهاور کسی بود که توانست وی را درمان کند؛ او میگوید روانشناس وی کتابهای شوپنهاور بوده است و همین موضوع باعث شده که تصمیم بگیرد درمانگر شود.
کتاب صوتی درمان شوپنهاور
کتاب صوتی درمان شوپنهاور به زبان فارسی توسط انتشارات آوانامه با گویندگی میلاد فتوحی پخش شده است. این کتاب صوتی ۱۷ ساعت زمان دارد. کسانی که زمان کافی برای خواندن این اثر ارزشمند را ندارند میتوانند نسخهٔ شنیداری این کتاب را گوش کنند.
مشخصات کتاب درمان شوپنهاور یالوم
نام پارسی: درمان شوپنهاور
نام انگلیسی: The Schopenhauer Cure
نویسنده: اروین یالوم
مترجم: سپیده حبیب
انتشارات: قطره
تعداد صفحه: ۵۵۲
شابک: 9786001196195